juli 22, 2008

We’re finally in Greece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det är ju aldrig speciellt jobbigt att stiga upp tidigt när man ska iväg på något roligt som en resa. Vi hade förberett allting igår kväll så det var i stort sett bara att hoppa i kläderna och bre matsäcksmackorna. Lill-Åsa gick till garaget för att hämta bilen och Pontus och Tok-Åsa bar ner väskorna.

Eftersom vi var ute i god tid på Arlanda hamnade vi långt fram i incheckningskön. Allting gick otroligt smidigt och med kurrande magar hittade vi ett Grab & Go där vi köpte en Pucko och två cappucinos. Sedan satt vi oss i gaten och tittade på planen som landade och lyfte. Kan livet bli så mycket bättre?

Flygresan på 3½ timmar gick också väldigt smidigt och alla lyckades vi även slumra till en stund.
Landningsbanan på Skiathos är bara hälften så lång som den vi lämnade på Arlanda. Vi förväntades oss att sitta som mosade flugor mot nästa säte men det var faktiskt inte så farligt. Vi har alla lite plattare näsor nu men det klär oss ganska bra :-) Vi hade också blivit förvarnade att det kunde ta lång tid att få bagaget men även det gick snabbt.

Vi hade lyxat tll det och beställt transfer till hotellet, vi menar, det är ju ändå en chartersemester. Med facit i hand kanske det hade varit smidigare att ta en taxi men vi väntade så snällt på att få stiga på rätt buss.

När vi lämnade Sverige slog regnet mot rutorna och det var 16 grader. På Skiathos möttes vi av sol och 35 grader. Just the way we like it.
Bussfärden tog bara 15 minuter och sedan var vi framme på hotellrummet. Tyvärr fick vi inte havsutsikt men vi kan hålla koll på grannarna på hotellet bredvid. Kommer bli många ouzo-diskussioner om resekonstallationerna och om händelserna på andras balkonger.
Vid det här laget kurrade det kraftigt i våra magar och vi sökte oss ner alla de 30 meterna till stranden och en mysig taverna. Det blev premiär på tzatziki, greksallad och spagetti bolognese. Och Björn, Pontus åt även en salladsbit. Imorgon satsar han på tomater... Bra va? Du kanske får hem en vegetarian . Ha ha ha.

Tok-Åsa och Pontus köpte strandtennisracketar medan Lill-Åsa gick iväg och handlade mat. Herrejösses så hon fick svettas medan de andra två sprang bekymmersfritt på stranden :-)
Hon är ju lite konstig då hon har en typ av kärlek till livsmedelsaffärer utomlands.
Vi sammanstrålade sen vid hotellet och duschade och gjorde oss i ordning.

Efter en välsignad dusch satte vi oss på ballisen och drack en drink. Vi blev tvungna att slå upp ett parasoll då vi har kvällssol. Pontus drack en cola, Lill-Åsa en efterlängtad Alfa och Tok-Åsa en Gordon Space.
Sedan toknjöt vi och rabblade vårt mantra från förra sommaren ”Här och nu”.

Karin var ju på Skiathos för några veckor sen och var då snäll nog att se till att vi kan hyra vespor trots att vi inte har MC-körkort. En ny regel som fungerar på vissa öar och tydligen på denna. Eftersom Lill-Åsa skyr telefoner som pesten blev det som vanligt Tok-Åsa som ringde vespauthyraren. Hon var jättetrevligt och hade full koll på vem som ringde. Hon hade väntat på samtalet och sa på grek-engelska. ”You’re mother is so kind”. ”You’re mother is so nice”. ”I really like your mother”. Imorgon kommer hon att se till att vi får två vespor levererade hit till hotellet klockan 10.00. Snacka om räkmacka! Tack mamma, svärmor och bonusmormor.
På tal om grek-engelska kommer här ett foto på en skylt som hänger på insidan av vår hotelldörr. Säger allt, eller hur?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanooooon. Tänk jag älskar greker. Så jättebra att allt fungerar med mopparna. Hon är så mysig den tjejen. Vad roligt att jag lämnat eftertryck. Hälsa så gott. Kramar från mamma/sväris/bonusmormor

Anonym sa...

HEJ PINGVINERNA!

Oj så mycket jag har att läsa igen. Ska ta lite i taget så jag njuter, istället för att stressa igenom alla inlägg.

Det var roligt att få sms igår och se att ni är framme och att ni känner er som hemma på en gång. Kommer säkert göra att er vecka känns längre då ni landar i Greklands känslan på en gång.

Vilken skillnad att lämna ruskväder i Sverige och få över 30 grader, underbart!!
Rummet ser helt ok ut, är det ett bra hotell?

Vad gullig Karim varit, härligt förspänt ni får idag när ni ska ut och kolla in ön.

Vad underbart kul det ska bli att få följa er denna vecka.
Stor stor kram från Anna

Anonym sa...

<3 ÅH <3 ÅH <3 ÅH ...

HA DET UNDERBART ! KRAM Lollo