juli 23, 2008

När huvudet är dumt får armarna skylla sig själva

Måndag kväll
Efter drinken tog vi en stilla promenad in till stan och ett internetcafé. Det visade sig att det tog väldigt lång tid att ladda upp fotona och vi fick hålla på i 45 minuter bara för att ladda upp fotona. Vi kommer därför inte ha jättemånga foton i bloggen men vi lovar att bjuda på många fler foton och filmer när vi kommer hem.

Under internetandet sjönk blodsockernivån drastiskt på oss alla tre och vi gick därför till första bästa taverna som såg trevlig ut.
Så här glad blir man när man får gratis ouzo och en barndrink direkt när man satt ner rumpan.


När vi ätit den goda maten pep Pontus iväg längs gågatan Papadiamantis och kollade i affärer. Vi drack ur en karaff som vi snabbt döpte till ”Karaffen som aldrig tog slut”. Kan bero på att rödvinet hade en liten touch av vinäger. Men det har aldrig hindrat oss förr och vi har nog bara legat av oss lite sen förra året. Vi drar gränsen när vinet smakar raketbränsle :-)
Efter en gemensam stroll nerför Papadiamantis gick vi tillbaka till hotellet för den obligatoriska kvällsdrinken på balkongen. Finns det något mer underbart än att sitta i mörket och lyssna på syrsorna och sippa på en ouzo?

Tisdag

Klockan ringde 09.30 då vi skulle träffa vespauthyraren klockan 10.00. Vi satte oss på balkongen och åt frukost medan vi väntade på henne.

Det visade sig att hon och hennes man var ovanliga greker. De hade nämligen varit utanför hotellet före 10.00 och inte hittat oss. Vi satt som invanda greker och väntade i godan ro på att de skulle komma. Hon kom med bilen och vi hoppade in och följde med till hennes kontor. Vi fick två fina vespor som vi idag har susat iväg på söderut.
Vårt första stopp var på stranden döpt efter halvön Kanapitsa. Vi badade och spelade strandtennis en stund.


Vi hoppade sen på vesporna igen och åkte till stranden Nostos. Vi parkerade på vägen och gick sen en mysig stig ner mot stranden. Vi badade aldrig där men njöt däremot av en god lunch. Björn, Pontus åt en tomatbit och han tyckte att den var helt ok men han hälsar att han inte kommer att bli vegetarian.


Innan vi åkte vidare behövde Lill-Åsa i vanlig ordning uppsöka klosetten. Inne i toaletthuset hittade vi till vår stora förvåning ett fågelbo i taket.


Sista stranden för dagen blev Kolios på sydkusten. Mysig strand där vi stannade en stund. Vi badade och hade skoj.

Lill-Åsa började efter ett tag känna att hon blivit lite röd på armarna som hon inte smort in idag. Hon myntade då uttrycket ” När huvudet är dumt får armarna skylla sig själva”
Med solröda armar och saltigt hår åkt vi hemåt med för dusch, bloggande och drink på balkongen.

Nu är klockan 20.00 och solen börjar gå ner bakom bergen och det är 32 grader varmt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Njuter mer an nagonsin av er blogg <3
vi har iallafall olika hotell har jag & tjejjerna konstaterat, tror vart hette dafne Beach...

Ha sa underbart !

KRAMAR Lollo

Anonym sa...

Åh vad ni ser ut att ha det bra!!
Så kul när man kan följa med så här! Bilder behövs faktiskt inte alls, det är så kul att läsa så får vi bilderna när ni kommer hem. Inte ska ni sitta och svälta ihjäl eller nyktra till på ett internetcafe när ni har semester;-)

Underbar bild på syster och Pontus i vattnet. Jättegullig!!

Temperaturen lät grymt skön. Vi har svinkallt idag och längtar efter vår och sommar.

Här och nu!

Puss Anna