juli 25, 2008

62 hundar och en himla massa katter

Onsdag kväll

Då vi ännu inte hunnit få något grepp om stan gick vi en liten promenad efter middagen. Massor med tavernor, barer och affärer. Lite jobbigt är det att vi inte hinner se och prova allt innan vi måste åka hem. Vi skulle nog behöva minst 2½ månad till...

Väl hemma på hotellet blev det den vanliga ouzon på ballisen. Vår balkong är uppe till höger.

Torsdag

Idag hade vi siktat in oss på Banana beach. Vägen dit var vacker och sista biten var så brant så vi fick gå.

Det finns en stor banan och en liten. Den lilla är främst för nudister (troligen med små bananer...) och den stora är för dem som vill behålla badkläderna på. Den valde vi.

Efter lunchen kan man lätt bli lite trött.

På vägen hem hade vi bestämt oss för att åka en liten omväg inåt ön till Skiathos Dog Shelter. Vägen dit var magisk. Gröna träd, ljudet av syrsor överallt och varma vindar som överraskar en.
Grekerna har ju inte samma kärlek för husdjur som vi har och detta leder till att det finns en del herrelösa hundar och katter. En kvinna från Storbritannien driver därför ett Dog shelter som tar hand om dessa djur och jobbar för att de ska få nya familjer utomlands. För tillfället finns det 62 hundar som behöver nya hem. Här är några utav dem.


Varje dag när ägarinnan tar fram sin lunchsmörgås samlas katterna runt omkring henne för att få en liten mumsbit.

Efter katt- och hundbesöket åkte vi den vackra serpentinvägen hem.
Nu blir det en ozou innan middagen. Tok-Åsa har som vana att ta en ouzo med apelsinjuice som sängfösare. Denna drink som ju är lite fjolligare har hon döpt till Gay Ouzo. Men nu ska vi alltså ta en varsin Straight Ouzo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ooh vad roligt ni har. Så kul med Ozo med juice. När jag var på Rhodos för några år sedan fick vi Ozo och Zingo, nåt liknande. Gott.Så nu blir ni hundägare Dit skulle jag nog inte kunna åka utan att ta med någon hem Har ni prövat Retsina då?
Ha det gott
Mamma/sväris och bonusmormor