juli 23, 2008

Papadiamantis och Koukounaries

Tisdag kväll

Om man lutar sig föriktigt ut runt hörnet från vår balkong har vi faktiskt havsutsikt!

Vårt hotell är helt i grekisk stil. Endast sju lägenheter men fräscha och funktionella. Vi hade läst på internet innan att ägarna är väldigt rädda om sitt hotell och att de har noggranna genomgångar på hur allting fungerar. Mycket riktigt. Tok-Åsa är nu utbildad (och fick även bevisa sina färdigheter) i hur man öppnar och stänger en balkongdörr. Hon kan nu även nu låsa ytterdörren på rätt sätt. Slow.
Balkongen är stor, fin och njutbar.


Igår blev det middag nere i hamnen och slogs av hur lik den var delar av Naxos hamn. Skiathos stad känns dock mycket större än Naxos stad för vi har inte alls koll på alla mysiga gränder än.


Vi gick sen uppför Papadiamantis i jakt på ett ställe att ta en drink. Vi hittade en bar med en soffa som det stod vårt namn på. Vi satt och roade oss med folkskådning (som fågelskådning fast utan kikare). Vi reflekterade över att det är mycket fler turistande greker på Skiathos än på Naxos i juli. Väldigt förvånande men en positiv överraskning.


Onsdag

Efter frukost hoppade vi på dessa skönheter och åkte mot stranden med det svåruttalade namnet Koukounaries. Vägarna är kurviga och roliga att köra. Ön är apgrön (som Marie skulle ha sagt och det betyder egentligen bara väldigt grön) och påminner en hel del om Lefkas.


Det ska vara en utav Europas vackraste stränder. Den här stranden hade finare och vitare sand än de vi besökte igår.


Vi lyxade till med både solstolar och parasoll och även en efterlängtad massage åt Lill-Åsa.


Både lunchen och eftermiddagssnacks intogs på samma ställe precis ovanför våra solstolar.



Vi vill verkligen tacka för kommentarerna som ramlat in de senaste dagarna. Jättekul att läsa och man får mer känsla av att ni finns därute. Vi har tyvärr inte möjlighet att svara på alla men om ni ställer några frågor så ska vi försöka svara på dessa i kommande inlägg.

Nej, nu skriker ouzon frå balkongen. Yamas!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte riktigt var ni bor! Men visst är det en fin ö med många turistande greker. Då kan tänka er så fint det är på Skopelos som är ännu grönare om det möjligt. Ha det och njuuuuut
Kram från Mamma/sväris/bonusmormor

Anonym sa...

Så kul att få vakna upp varje morgon med lite grekland i mailboxen!

Lite Lassevarning på hotellägaren eller?
Den ser jättefin och fräsch ut verkligen, väldigt stor balkong!!

Restaurangen ser så mysig ut, härligt med varma mörka kvällar. Poppe ser grymt koncentrerad ut, antar ett ps3 i knät.

Åh allt ser så underbart härligt ut. Massage, glass och varma kvällar.

Själv spenderade jag kvällen och hade filmmarathon. Avslutade kvällen med Ps I love you och känner av att jag faktiskt riktigt grät innan jag somnade igår. Känner mig svullen och trött i ögonen.

Fortsätt och njut.
stor puss o kram
Anna

Anonym sa...

Åh, vad mysigt ni verkar ha det! Själv sitter jag just nu och hör hur regnet smattrar mot rutan och igår hade vi 6 grader varmt när vi åkte till skolan brrr. Tycker att man ser på lill-Åsas armar att dom har blvit lätt rosa....aj aj aj. Ni skriver så roligt på eran blogg, jag får mig ett gott skratt varje gång, tack för det.
Fortsätt nu att njuta och ha det gott.
Kram Eva

Anonym sa...

Yamas !!!
från mig som &så njuter här hos er <3 Kram alla tre !!!
Lollo