juli 30, 2008

Spöken på Papadiamantis

Söndag kväll


I söndags var det Pontus tur att välja taverna. Lill-Åsa var dock rätt smart och sprang till ett mysigt ställe som Pontus inte såg så intresserade av. Hon kollade menyn och ropade att de hade chicken nuggets. "Taget", sa Pontus.


IMG_1382


Då borden under bar himmel var upptagna satte vi oss lite grann under tak. Det var nog en mening med det. En stund in på middagen hördes plötsligt ett Ooohhh från middagsgästerna. Himlen öppnade sig och alla tog sina vinkaraffer och sprang in under tak. Det åskade och blixtrade och blev ett riktigt busväder. Vi satt dock ganska opåverkade och åt vidare på vår middag.


DSC00115


Då regnet inte ville sluta insåg vi att vi var tvungna att gå hemåt i alla fall. Vi tog då vår grekiska pappduk (med plastad insida) från bordet och snabbt var servitören framme med två till så att vi alla fick en varsin. Först sprang vi bara några meter till ett bageri där Pontus redan på väg till restaurangen spanat in något sött.


DSC00120


Folk skrattade gott när vi kom gående med varsin duk över huvudet längs huvudgatan Papadiamantis. Det är nog inte varje dag tre bordsdukar är ute och går en kvällspromenad.


Måndag


Så var det dags för hemresa. Våra väskor hämtades redan 09.45 och vi skulle hämtas vid en busshållplats en timme senare.


Vi fick sen vara med om vårt livs kortaste flygning, nämligen till Thessaloniki. Man hann knappt upp i luften så var det dags att gå ner för landning. Ca 20 minuter tog resan och sen var vi tvungna att gå in i flygterminalen en stund medan de tankade och städade planet.


IMG_1389


Flygplatsen i Thessaloniki är betydligt större än Skiathos flygplats som endast har tre terminaler.


IMG_1391


Resan gick bra och 20.01 parkerade vi bilen utanför vår port.


Senare i veckan hoppas vi kunna bjuda på fler foton och filmer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

VALKOMMNA HEM !!!

BRUNA & FINA alla 3 <3
Kram Lollo

Anonym sa...

Hej och välkommen hem!

Ska bli roligt att få se ännu mera av semestern när tid och ork finns!
När börjar Lill-löken sitt nya jobb och blir Lill-göran?

När börjar Poppe högstadiet?

Jag har hemsidestrejk eller egentligen datorstrejk. Lusten att sitta vid datorn existerar inte och jag tar tag i vår hemsida när det känns kul igen.
Idag blev jag bjuden på lunch av Eva på hennes favvofik, supermysigt!
Micke drar till USA på fredag. Usch och fy. Fast jag är superglad för hans skull då han får träffa gamla kompisar (mycket svenska sådana) och träffa nytt folk. Tyvärr är han borta på min födelsedag men jag antar att ni dyker upp här för att fira mig. Jag kan laga något gott;-)

Ha en härlig kort arbetsvecka. Stor stor kram

Pingvinfamiljen sa...

Hej syster yster,

Pontus börjar skolan den 25 augusti så han har lååångt lov kvar. På fredag åker han med Asplundarna till Skåne och vidare färd mot Tyskland. Du kan säkert följa hans resa från deras blogg.

Lill-Åsa ska vikariera för Göran under augusti då han har semester och sen börjar den nya tjänsten i de nya lokalerna den 1 september.

Om man inte tycker att det känns kul att sitta vid datorn ska man ju definitivt inte göra det. Det finns ju inga måsten där.

Självklart dyker vi upp på din födelsedag! :-)

Ha det bra och hälsa alla tre