juli 26, 2008

Familjen som lever vårt drömliv

Torsdag kväll


När Karin & Co var på Skiathos för ett par veckor sen åt de ett par gånger på en restaurang som heter Bonaparte som de rekommenderar varmt. Restaurangen ägs av ett svenskt par som har bott på Skiathos i elva år. De driver restaurangen på sommarhalvåret och reser den andra halvan. Deras ena dotter bor i London och den andra i Newcastle, Australien. Eva och Anna, ni kanske vet vem hon är. Hon heter Maria och är fotograf. Hon har tills alldeles nyligen bott i Randwick men de har alltså nu flyttat till Newcastle.
Föräldrarna och sonen driver alltså restaurangen och de har helt klart schyssta arbetstider. De håller bara öppet mellan 19.00-23.00 sex dagar i veckan. Softish!


Igår slog vi till på stort och åt en trerätters. Karin hade pratat sig varm om deras lime panacotta så vi var tvungna att prova. Satan i gatan så god den var.


Efter en lång pratstund med Mr. Bonaparte (inte Napoleon) gick vi till en bar och kollade på folklivet.


Fredag

På Skiathos finns ett kloster som man tydligen bara måste besöka, så vi styrde vesporna norrut mot Mono Evangelistria. Vägen var så brant så vi trodde att vesporna skulle stegra. Efter några branta backar såg vi flygfältet nedanför oss som vi landade på för fyra dagar sen.


Klostret var värt resan och det fanns fåglar av olika slag. Den här fågeln tycker vi ser ut som Donald Trump.


Eftersom det ju var ett kloster fanns det religiösa inslag.



Vi åkte sen hela vägen ner till sydkusten och körde en repris på Koukounaries enligt Pontus önskemål. Efter ett tag drabbades vi av en konstant rökdoft från våra solgrannar, när en släcke tände den andra. Dessutom spelades det hög musik ur två olika högtalare. Vi bestämde oss därför för att åka hemåt. Pensionärsvarning?
På vägen hem tornade molnen ihop sig och vi trodde ett tag att vi skulle få regn på oss.
Väl hemma delade vi på oss. Pontus gick till hotelrummet och softade framför Family Guy på datorn medan vi gick ner till Megali Ammos och tog en drink.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
vad kul att träffa lite annorlunda och coola människor. Vilket liv!!! Åh så perfekt det lät!
Eva har säkert bättre koll på folk än mig. Har aldrig hört talas om någon Maria i Randwick.

Vad visar Poppe med tummen och vad har Lill-Åsa för sig i knät?

Efterrätterna ser grymma ut! Själva håller vi på att laga gourmetmat varje kväll då vi botaniserar i alla nya kokböcker. Skitkul!

Pippin är ju faktsikt lik mr Trump. Coolt!!!

Ser redan fram emot nästa inlägg. Jättekul verkligen!!

Stor puss och kram

Ps har bytt ut sin fru mot sin Iphone. Det är kärlek på hög nivå verkligen.

Anonym sa...

Bonaparte ja,,,
hade jag hört talas om innan vi kom ner, så dit tvinga jag hela sällskapet tror vi var 12 personer, jag tyckte nog om det mäst, men så brukar jag kinna välja det bästa på mat & vinlistor &så ;O) man kan inte (som vuxen) sitta & välja spagettibolonese 7 dagar i veckan...

se om ni finner en restaurang/hak som heter "No Name" inne i staden om jag minns rätt ner mot hamnen lite & på högra sidan, en liten bakgata dem hade då billigt & tok goda Gyros (stavas)?

men anar att staden vuxit mycket.

undrebart att lite få vara här igen med er KRAM Lollo

Anonym sa...

Halloj, åh vad kul det är att läsa era inlägg, känner riktigt hur mysigt ni har det. Vad skönt dessutom när Pontus kan vara själv på rummet och ni får mysa för er själva med en varsin god drink.

Jo då, jag tror faktiskt att jag vet vem fotografen Maria är. Jag känner henne inte, men jag tror faktiskt att hon fotade på en av våra firmafester på kikki.K och sedan på Turids bröllop. Vet att jag har träffat henne på någon pubkväll eller något annat evenemang, men måste erkänna att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk, så jag minns inte vad vi pratade om och när. Värden är bra liten.

Ha det så gott och fortsätt ha en mysig semester.

Kram Eva

Pingvinfamiljen sa...

Hej Anna

Ja det är verkligen kul att träffa nya människor. Den här Maria i Randwick var den som fick uppdraget att fotografera Kronprinessan Victoria när hon var i Sydney.

Det fanns en förklaring till Poppes tumaktivitet men vi har alla glömt det. Lill-Åsa sitter och smsar Karim och det är därför hon tittar ner i knät.

Nej nu ska vi författa nästa inlägg.
Kram på dig