april 18, 2008

Solen sken och alla vara glada!

(LiL=) Lördag i Lübeck

Enligt väderprognosen skulle det bli schaise-väder i Lübeck på lördagen, men när vi slog upp våra små blå såg det ut så här utanför fönstret.

P1010018

Varför har man sådana extremt fula nylongardiner i varenda fönster i England och Tyskland? De hänger bara där och är fula och samlar damm. Visst fyller de funktionen som insynsskydd men det uppväger inte fulheten i gardinerna! Solen sken i alla fall genom nylonisarna!

I Tyskland har de sådana här glada hundar som flyger i parken. På skylten står det "Dyra hundar får skratta här".

P1010021

Det var verkligen tokgrönt överallt.

P1010027

Otroligt mysigt med små, smala, mysiga gator och trevligt sällskap.

P1010028

Vad är det som är bra för Lübeck?

P1010033

Här är en "finare" gata med många inredningsaffärer.

P1010035

Fin gammal skylt.

P1010037

Bratwurst unt Sauerkraut unt potatismosen. Ölen var i alla fall god!

P1010041

På denna gata låg vårt hotell. Efter en mycket mysig dag på stan gick vi till hotellet och relaxad,  bastade och drack öl, men de bilderna ska ni få slippa ;)

P1010051

Efter bastun relaxade vi ännu mer med en tupplur. Som tur var ringde min kära, lite oroliga, hustru vid åttatiden och väckte oss, annars hade vi nog fortfarande sovit. Yrvakna ramlade vi ut på stan och vi hade redan vid bastun bestämt oss för en restaurang som var från 1500-talet. Otroligt mysig med gamla bänkar och bord och en massa skepp i taket. Maten var god och servicen utmärkt!

Kvällens sängfösare blev på baren bredvid hotellt. Vilken upplevelse!!! Det var som att kliva in i 80-talet. I baren (av furu) satt det en full man (typ Sven Mellander) med en brutta på varsin sida. Tjejerna var inte så mycket nyktrare och märkte inte att han höll på att tafsa på båda två samtidigt. Bartendern stod och rökte och serverade oss god öl. På bilden nedan kan ni se ett smakprov på inredningen.

P1010058

Lite tagen av att slängas tillbaks till 80-talet och åter igen till 2000-talet gick vi sedan hem till de sköna hotellsängarna och somnade sååå skönt.

P1010060

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men visst är det fult att täcka fönstrena så.
Det är ju supervanligt i speciellt Tyskland. Det vet jag Berit och Stig älskar med att komma hem till Sverige att man kan spana in hos folk.

Ja vad är det som är bra för Lubeck.
Gemenskap något... (har ju bara ägnat 6 år i skolbänken a 2 timmar i veckan så detta blev alldeles för svårt för mig )

Oj fick ni relaxmys oxå? Inga foton på ansiktsmaskar eller dylikt. Ajaj, vad är du för bloggerska?

Vilken inredning. Här behövde man nog supa till rejält om man ska trivas.
Kul att se så olika miljöer, det är ju sånt man kommer ihåg när man kommer hem igen.

Tack för alla bilder, kul att få följa med på resan!

Anonym sa...

Det blev inga ansiktmasker, men jag hotade Magnus och berättade hur duktigt men motvilligt Micke har ställt upp. Vi spar ansiktmasken till någon spa-stund i Lalalalien :)

Ha ha, ja man ska nog inte kliva in i denna pub nykter då stutsar man nog atomatiskt rakt ut. Kul dock att göra ett studiebesök i 80-talet.

Kram på er från en arbetande Lilla Å