april 19, 2008

Central Park och hemresa

Söndag med Safemind i New York

Vi samlades 07.30 i receptionen för att hoppa in i taxibilar som tog oss till Central Park. Vårt hotell låg nämligen lite söder om 1 Street och Central Park börjar på 58 Street så det är lite väl långt att gå. Taxi kändes bekvämt när vi ändå skulle träna. Man får ju inte ta i på det här med träning :-)

Vi hoppade in i parken i höjd med 66 Street och delade upp oss i olika grupper beroende på vilket tempo man ville ha.

IMG_0068

Vi bodde inte långt ifrån dessa torn när vi var här juni 2006.

IMG_0073

Här är powerwalksgänget. Löpargänget försvann som en avlöning och vi såg inte röken av dem förrän på uppsamlingsstället en timme senare.

IMG_0076

Vackert vackert

IMG_0074

Delphine och Joax njuter av utsikten.

IMG_0075

Och här kommer löpargänget i mål. Daniel som springer först ska springa New York marathon den 2 november så han tar varje tillfälle han får att träna.

Bild 251

En stadig frukost med scrambled eggs och bacon smakade mumsigt efter träningspasset.

Bild 257

Jonas började känna sig lite hängig men kämpade på bra med frukosten. Längre bak i bild sitter Delphine och Johan.

IMG_0079

Nöjda med vår insats och den goda frullen gick vi mot en bra gata att fånga taxin åt rätt håll. Avenyerna är enkelriktade, varannan norrut och varannan söderut.  
 Bild 253

Vi duschade, packade och checkade ut och stack sen ut på stan en sväng till innan det var dags att åka till Newarks International Airport. Cissi och jag gick runt i Soho lite innan vi åt lunch som vi spetsade med varsin cupcake. Min var med choklad- och kaffesmak. Aj aj så gott.

IMG_0080

Ja så sitter vi då vid gaten och väntar på att få gå ombord och tankarna flödar. "Vad fort tiden gick." "Men det känns ändå som att vi hunnit massor." "Visst gör vi en tradition av det här." "Kul att man har lärt känna varandra så bra på så kort tid."

IMG_0081

Det var verkligen en otroligt rolig och lyxig resa men jag saknade min fru en hel massa. Vi är inte vana att resa utan varandra och vi har faktiskt aldrig varit ifrån varandra så många dagar sen 1999. Jag tycker att allas respektive kan få följa med om vi ska göra om det här någon gång :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad coolt med taxi för att komma iväg och träna...kanske något för Eva och mig på mornarna :-)

Det blommar ju så rosa så man blir alldeles tårögd. Underbart vackert!

Johan och Jenny ska springa NY maraton i år. Coolt.

Vilken härlig långhelg ni fick till! Verkar vara ett precis lagomt stort gäng oxå! Härligt att lära känna varandra lite extra som man gör när man åker bort tillsammans.
Mysigt att komma hem till Åsa sen!

Kram syteryster som läser ikapp när ni tokbloggat så!

Anonym sa...

Ja det kändes minst sagt lyxigt att bara glida ur taxin och in i parken. Denna park! Älskar den och det var som sagt vackert med blommande träd och dramatisk himmel.

Ja vilken helg det blev! Jag är så tacksam att jag fick uppleva detta och till det priset :-) Gratis!

Det var mysigt att komma hem men konstigt att direkt från Arlanda åka till jobbet och jobba först innan man kunde åka hem. Shit vad trött man var på kvällen sen. Höll ut till 20.30 innan jag somnade som klubbad och sov 10 timmar.