april 17, 2008

Einen wonderbaum raisen nach Lübeck

Fredag med Lill-Åsa & CO

För första gången checkade vi in via internet några dagar innan flygresan. Det var sannerligen toksmidigt. Bara till att printa ut biljetten och knata rakt igenom säkerhetskontrollen. Detta förutsätter naturligtvis att man endast reser med handbagage, så för en längre resa kanske man vill ha mer packning än ett par trosor och en tandborste. Flyget var ca en timme försenat men vad gjorde väl det när det finns en bar på Skavsta också. Efter en dryg timme på flyget landande vi i ett lite regnigt Lübeck, men humöret var i alla fall på topp. Från att flygplanet landade tills att vi var på hotellrummet tog det ca 20 minuter. Så här glad är Karim för det!

P4110005

Mamma hade med sig en Metro och kolumen var otroligt rolig och passande eftersom jag reste med min mamma. Läs den här. Mamma klarade dig sig dock genom säkerhetskontrollen :)

Vi var så utmärglade att vi beslöt oss för att direkt leta efter en restaurang. Som ni ser är Skandinaviska Enskilda Banken stor i även Tyskland. Sist jag kollade på kartan låg inte Tyskland i Skandinavien, men jag beslutade mig för att inte göra någon stor sak av det :)
6 grader hade de i alla fall i Lübeck vår första kväll.

Vi var som sagt på svältgränsen och lade väl inte ned så himla mycket energi på att hitta den finaste restaurangen. Vi valde en med bra läge inte långt från varken hotellet eller vattnet. Efter att vi beställt in fyra portioner revbensspjäll med pommes och tagit den första klunken öl började vi kika oss omkring. Det var Harry Potter tavlor och pyntsaker à la Harry överallt. Därav namnet Potters som stället faktiskt hette. Om vi hade haft barnen med hade det nog blivit uppskattat. Nu blev det väldigt uppskattat i alla fall för jösses vilka goda revbensspjäll.

P4110007

Efter Potters ville vi avrunda med en liten sängfösare...

P4110012

..eller två. Här är nog ölen som gav mig lite tryck över tinningen dagen efter.

P4110015

Här har jag redan somnat...

alla 4

Närå, så illa var det inte, men här sitter hela Lübecksgänget. Dag två kommer imorgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så coolt att man kan checka in så. Smidigt till max. Likadant på hemvägen?
Så det var den ölen som spökade till det som du skrev om i smset? Den ser farligt god ut!
Ni ser väldigt glada ut på sista fotot! Härligt med minisemester! Ni sitter på rad? Vid bardisken?
Så efter lite öl kanske ni kunde konversera bartendern på tyska? Du skulle haft med dig laptopen med lite internetuppkoppling så kunde ni kunde använda er av översättningsfunktionen.
Ser fram emot fortsättningen!

Kram Anna