december 18, 2010

Lilla julafton | Del 1

Eftersom Pontus i stort sett hela sitt liv har levt i två familjer är det svårt att ha traditionellt julfirande. I år ska han fira jul med Asplundarna i Berlin och vi passade därför på att fira jul med honom redan nu i helgen.

Lill-Åsa bestämde sig för att baka snöbollar. Det är alltså inte köttbullar som hon rullar i vit choklad och doppar i kokos, utan chokladbollar.
  IMG_1642

På vår lilla julafton behöver man inte ens klä upp sig och Åsa myser i pyjamasbyxor. Lill-Åsa hade dock en paljettklänning och högklackade skor dagen till ära men hon fastnade aldrig på bild :)

IMG_1644

Vi hade talat om för Pontus att han inte behövde köpa några julklappar till oss i år utan att han skulle lägga sina pengar på dem han firar den riktiga julen med istället.

Han sa att det kändes dumt att bara få och inte ge så därför löste han det med att ge oss dessa två paket.

IMG_1646

Vi fick ett varsitt egenhändigt handstöpt ljus. De ska vi tindra ikapp med på nyårsafton.

IMG_1647

Pontus öppnar julklappen från Hans och Birgitta. 

IMG_1648

Ett modellflygplan som blev mycket uppskattat.

IMG_1649

Av oss fick han hörlurar, MP3 och tre par fillingar. Antalet tack-kramar avslöjade att han nog var rätt nöjd även med dessa paket.

IMG_1651

Igår uppdaterade Thomas med bilder på bygget.
Som vanligt på fredagar.

De hus på Djungelstigen som har fått rätt kök har nu fått dessa monterade. Det här är ju den svartvita varianten som vi inte valde men ni får ändå en bild av hur det kommer att se ut när det är klart.

1292568023_resized

Vi har valt samma kök som Gro men hon har satt upp en egenvald tapet där vi kommer ha en helvit vägg. Skillnaden mellan vårt och Gros kök är även att vi har tak där väggen går över i ljusblått eftersom de har ett loft ovanför.

Vi undrar om vårt kök kommer att bli sterilt. Det blir väldigt mycket vitt. Har ni några tips på vad vi kan göra för att det ska bli en lite varmare inredning.

1292568075_resized

Thomas har kallat stilen på vårt hus för Bali style. Troligen på grund av att huset består av tre mindre "hus" med en pool i mitten. Det känns som att detaljer med mörka träslag skulle passa bra med vår övriga inredning. Det här är väl lite typiskt Bali-inredning men vi känner väl inte för att lägga in trägolv och halmtak men ni förstår vad vi är ute efter.

2823176763_8beb66412f

B-husen på vänster sida börjar bli klara medan vi på A-sidan än så länge har det lite luftigare.

1292568141_resized

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Det var lite det jag menade med del helvita köket när jag röstade på svart/vita.Välj någon textil eller någon enhetlig färg på sådana köksatiraljer som bryggare, brödrost osv. En fägklick på några kuddar i soffan (finns ju hur mucket fina kudda som helst i Thailand).
Kram ses snart

Anna sa...

Mysigt med lilla julafton! Vilka fina ljus, jättebra julklapp Pontus!
Vilken bra ide med chokladbollarna. Önskar nästan att jag tänkt på det då vi bakat för Mickes internationella matdag på jobbet imorgon. Det blev pepparkakscheesecake istället.

Låter som en bra ide att bryta upp det vita med mörkt trä i olika detaljer. Kanske kan ni hitta lokala hantverk till väggarna plus kuddar som Karim föreslog. Jag tror att det vita håller längre, ni kan ju byta ut inredningsdetaljer och förändra hela köket med lite olika färger.
Ska bli otroligt spännande att komma dit i framtiden och se huset med egna ögon!

Puss o kram

Anna T (Fredriks mamma) sa...

Vi fick oxå fina handstöpta ljus :-)