december 22, 2010

Catching up

Åsa skriver

Den här veckan har börjat väldigt socialt och jag har träffat trevliga människor både måndag och tisdag kväll.

Måndag

Madde och jag har känt varandra sen vi jobbade tillsammans på Stureby Sjukhem i början på 90-talet och har varit vänner sen dess. De senaste året har vi dock båda två haft väldigt mycket runt omkring oss och kontakten har därför varit lite bristfällig. Det tog vi igen i måndags.

Vi träffades och gick till en restaurang på Hornsgatan som Madde hade hört mycket gott om.
Stället är uppkallad efter en kvinna som levde i New Orleans på 1800-talet och var en voodoo-kvinna. Maten var därför kreolsk och mycket mumsig.
Vi hade en hel del att prata ikapp och våra munnar gick i ett.

nightlife_marie_laveau_2

Tisdag

Igår var det återigen dags att prata ikapp. Denna gång med fd arbetskamrater. Goa goa människor!

Vi var på Vapiano på Kungsbron och jag måste nog säga att det var bättre än det på Sturegatan. Lite mer avslappnat, liksom.

IMG_1694

Fyra av oss kom samtidigt medan vi fick vänta på Jonte lite som bråkade med SL. När vi fyra fått in vår mat kom en man som tilltalade oss på engelska och frågade om vi hade en plats ledig. Vi sa då att vi skulle bli fler i vårt sällskap och han gick då och ställde sig i baren och åt sin pizza. Det dåliga samvetet smög sig över oss och jag gick då fram till honom och sa att han självklart skulle sätta sig hos oss så att han slapp stå och äta. Han hävdade dock att han stod bra där.

En liten stund senare kom en man fram till vårt bord och sa att han hört att vi hade varit trevliga denna kväll. Vad vill han nu, tänkte vi? Det visade sig att han som åt vid bardisken råkade vara den tyska ägaren av hela Vapiano-kedjan som var och inspekterade restaurangen. Han tyckte att vår gest var så trevlig att han ville bjuda oss på en varsin drink.
Man tackar!

IMG_1698

Jag var fortfarande rysligt mätt när vi lämnade restaurangen och kände att denna skylt beskrev det mesta.

IMG_1695

Igår blev mina fd chefer uppringda för referenstagning och de tyckte båda att samtalen gått bra. Imorse hade jag fått ett mail och rekryteringsprocessen går vidare med en Skype-intervju imorgon bitti. Då vill de bland annat prata lön. Det här är galet nervpirrande!
Det har ju gått väldigt bra hittills och jag tror att det helt enkelt beror på att ni hållit era tummar så bra. Kan ni göra det en gång till, tror ni? Imorgon klockan 07.30 (17.30 aussie-tid) bänkar jag mig framför datorn.

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Klart vi håller tummarna när det är så viktiga saker. Det går säkert bra för Dig, men förstår om det pirrar lite i magen.

Hans sa...

Båda tummarna, självklart!

Hans sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hans sa...

Som du ser är Birgitta och jag totalt synkade! ;)

mammaxtre sa...

Jag håller tummarna för att samtalet ska gå bra. Vad svårt att tänka lön i annnan valuta tänker jag :-)

Lycka till!

anna sa...

Vilken helt underbar skylt!

Vilken kul grej, att bli bjuden på en drink av en sådan anledning.

Mysigt att höra din röst.
Trevlig resa. stor puss