november 30, 2008

Vassa armbågar och långa horn

Torsdag

Lill-Åsa utlovade ju ett omdöme om första adventsölen. Den var god och smakade mörk öl. Varken bu eller bä. Lite svårt när hon inte har någon annan att jämföra med, än. Här kan ni läsa ett fullständigt julöltest och i den kom Mariestad på en blyg 28:e plats.

IMG_2471

Fredag

I fredags var det After Work på Tok-Åsas jobb. Glögg med ädelostpeppisar, vin och annat gott. Mycket skratt också förstås.

Lördag

Vi kan börja med att gratulera er som valde att inte åka in till stan igår. Herregud, så mycket folk! De var överallt. Vassa armbågar hade de också. Tok-Åsa höll på att få ett psykbryt efter några timmar. Alla fysiska behov gör sig påminda under en sån här dag. Först hungrig, sen trött i fötterna, sen törstig och sen kissnödig. Vi tog oss till Åhléns för att handla och skulle då även på att kissa där. 10 jävla spänn för att kissa! I ren protest höll sig Lill-Åsa och riskerade att spränga sin blåsa. Men det var det värt. Jävla Åhléns att utnyttja folks grundläggande behov. För 10 spänn får man ju en hamburgare på McD.

Juldekorationerna är uppe som ni ser. Här ser ni korsningen
Sveavägen-Kungsgatan. Precis vid Tok-Åsas jobb.

IMG_2476

Klockan 17.00 öppnade Texas Longhorn och då hängde vi på låset. Tillsammans med ett helt gäng andra hungriga människor.

IMG_2477

Nykissad och 10 spänn rikare. Den här baren är tom på bilden men 20 minuter senare var den knökfull. Maten var helt underbart god och servicen kanon. Hit vill vi gå igen.

IMG_2478

Vi var sen bjudna på födelsedagsfest hos Cathrine. Vi var som vanligt först på plats. Nedan ser ni Ingelas blonda kalufs och Cathrines lillasyster Camilla.

IMG_2480

Folket på festen hette typ Jenny eller Camilla. Och en Martin.

IMG_2483

Kul hade vi!

IMG_2485

Ingela, Martin och Gita.

IMG_2488

De andra skulle gå ut och busa vidare på stan men vi hade ingen lust att checka in vår nyköpta klarröda resväska i garderoben på något uteställe. Om två veckor vid den här tiden är den väskan packad och på väg mot Arlanda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er!!
Först ett stort grattis till Poppe på namnsdagen. Fast jag antar att Poppe är hos Björn om jag fattade det hela rätt.

Ni ser ut att ha haft en riktigt mysig helg även om julhandlingen verkade lite hysterisk.
Jag är så glad att vi i princip är klara. Bara lite smått klart. För nu börjar de två mest hysteriska veckorna på året. Middagar, glögg, luciatåg, Tildas kalas, skolluncher, konserter och klassfester. Jag sitter konstant med almenackan och försöker förstå och planera så att det ska gå vägen.

Kissa gratis får du göra när du kommer hit Åsa. Hade helt glömt att det var så. Helt galet. Att få in en kund på en affär som lånar toaletten gratis borde väl vara bra reklam. Usch.
Det är väl därför man så sällan känner kisslukter här i hissar och dylika ställen. Fy ryser bara jag tänker på barnvagnsåren då man behövde åka mera hiss.

Nej, nu ska Malin och Freja komma över så vi får rå om varandra lite innan det är dags för dem att dra mot Europa.

För att äckla lite så är det redan 27 grader fast klockan bara är 10. Vi ska köra middag på stranden ikväll!!
Stor kram Anna