november 23, 2008

Om tre veckor vid den här tiden…

Lördag

Igår lyckades Tok-Åsa sälja sin gamla tvärflöjt på Blocket. Pontus hade inte ens en aning om att hon ägde en sån så det säger väl lite om användningsfrekvensen de senaste 13 åren.

Köparen bor en bit utanför Vimmerby och det skulle ju kunnat ha blivit ett problem med frakt om man inte heter Tok-Åsa och tänker utanför boxen :-) Våra goa grannar har nämligen i helgen besök av Susannes föräldrar som bor just i Vimmerby, så nu åker tvärflöjten mot Småland med dem och ska sen överlämnas till en glad 11-årig tjej. Hennes gamla flöjt hade nämligen gått sönder precis när julframträdandena nu ska dra igång.

IMG_2444

Senare på kvällen kom Cathrine över på middag. Vi åt köttfärsbiffar med fetaostfyllning, klyftpotatis, tzatziki och grekisk sallad. Se så glad Lill-Åsa är fast hon har tomt i glaset. Eller kanske just därför.

IMG_2453

Temat med grekisk mat fortsatte faktiskt även till efterrätten då dessa chokladpinnar faktiskt är därifrån.

IMG_2455

Pontus klämde i sig ett helt gäng chokladpinnar. Han är så duktig.

IMG_2456

Söndag

Medan Pontus åkte till Rönninge för att hänga med Amanda och Johanna åkte vi till Kungens kurva för lite olika ärenden. Här är utsikten från tåget i höjd med Västertorp. Man kan skymta bilskolan där både Anna, Micke och Lill-Åsa har lärt sig sig köra.

Som ni kanske kommer ihåg köpte vi ju en fåtölj till Pontus för ett tag sen. Ena armstödet var lite vajsing och efter lite förhandlade fick vi därför tillbaka hälften av det vi betalat och det var en av anledningarna till att vi tog oss till KK denna söndag.

IMG_2460

Vår vän Pernilla som bor i Sydney till vardags är nu i Sverige för att fira jul och hälsa på sin pappa som tyvärr är sjuk. Hon kom över på lite glögg, lussebullar och peppisar.

Pernilla är snäll nog att låna ut sin lägenhet i Sydney till oss. Vi fick därför hennes nyckel idag och lite tips på hur saker och ting fungerar i lägenheten.

IMG_2461

Nu har vi hyrt senaste Indiana Jones filmen så det blir nog middag framför TV:n.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej tjejer!
Åh så bra att ni träffat Pernilla! Känns konstigt att se henne på bilder i Sverige.

Ser otroligt kallt ut på bilderna, fast imorse på nyheterna så såg vi att det snöat i NSW igår. Väldigt konstigt väder just nu.

Smidigt med tvärflöjten! Vilket sammanträffande!

Nej, dags att rusa iväg till skolan.

Kram Anna