september 10, 2008

Lidö

Tok-Åsa har varit på konferens.

Igår åkte vi på konferens/kickoff till Lidö Värdshus. Lidö är en ö utanför Norrtälje. Halva gänget åkte buss och vi andra fick åka bil med Jerker. Daniel var kartläsare och han och Jerker satt så fint där framme i sina tröjor.

IMG_1683

För att komma ut till ön tog vi en liten båt som bara går en gång per dag. Utomhus vräkte regnet ner men inne i båten var det varmt och mysigt. Jonas W. och Delphine ser ut att må ganska gott.

IMG_1685

Värdshuset kändes väldigt genuint och skärgårdsäkta.

IMG_1687

De vann pris som bästa skärgårdskrog 2006. Fint ska det va!

IMG_1690

Under arbetspasset före lunch pratade vi om våra mål för hösten. Förra året sattes också mål upp och om dessa nåddes skulle vi alla åka till New York. De målet nåddes ju som bekant och det blev ju en toppenresa i april. Det var nu alltså dags att sätta ett nytt mål på hur många rekryteringar vi tillsammans ska genomföra innan årsskiftet för att kunna göra en ny rolig resa i vår. Håll tummarna att vi klarar det!

Vi fick efter det en presentation av en ny lönemodell som vi ska ha från och med nu. Vi har alla en fast och en rörlig del i vår lön och nu ska vi alltså få en ny modell för hur den rörliga ska betalas ut. Spännande och lite nytänkande.

Sen tog vi tag i det som hela konferensen syftade till, nämligen att tänka igenom hur vi kan jobba bättre med våra två verktyg hemsidan och vårt rekryteringssystem.

Vi åt sen en jättegod lunch i den mysiga restaurangen.

IMG_1691

Tokmätta forsatte vi sen med brainstormingen i par och kom fram till en massa bra idéer på hur vi kan förändra vårt sätt att jobba och våra verktyg.

Klockan 16.00 hade vi jobbat klart och fick då en liten teambuilding-aktivitet som skulle lösas i de grupper som vi jobbat i under hela dagen. Varje lag fick en plastpåse innehållande: 4 korta snören, en påse mannagryn, två rondeller, 8 skumgummiremsor och två bakplåtspapper samt ett okokt ägg. Uppgiften gick ut på att bygga en hållbar inslagning åt ägget så att det skulle hålla för att släppas i marken. Det lag vars ägg höll för flest och högst fall vann tävlingen.

Vinnare av tävlingen och numera stolt innehavare av pokalen blev Jonas W. och Robert. Kärlek mellan Barbapapa och Jonas W. uppstod vid första ögonkastet. Ryktena går att de sov i sked senare på natten.

IMG_1697

Mitt och Delphines rum.

IMG_1698

Jonas J. fyllde år igår och det skulle ju självklart uppmärksammas med bubbligt och sång. Vid det här laget var vi de enda gästerna på hela värdshuset så vi kunde ta ut svängarna rejält. Vilket vi självklart gjorde.

IMG_1700

Maten var helt grym och jag kan stolt meddela att jag har ätit lamm! Det var fantastiskt gott! Inte en enda kofta i sikte.

Efter middagen satte vi oss och förde mer eller mindre intelligenta konversationer.

IMG_1701

Cissi

IMG_1702

De spelade halvdålig musik på stället så Jerker frågade Jonas W. (som har allt i teknikväg och lite till) om han hade en kabel som sätts mellan en mobil och en stereo. Självklart hade han det! Då tog vi helt över stället och spelade en otrolig blandning från alla olika mobiler.

Vid midnatt ville personalen stänga baren så då tog vi med oss en back Barcardi Breezers och gick till huset där vi hade våra rum och fortsatte kvällen. Vid 02.20 var vi några som vek ner oss medan de andra fortsatte ett tag till.

IMG_1703

Frukosten satt fint och sen var det tyvärr dags att bege sig mot fastlandet. Tiden gick väldigt fort och vi har haft otroligt roligt. Vilket gäng av halvgalna men samtidigt professionella människor!

IMG_1704

1 kommentar:

Anonym sa...

Läsa karta?
Vad är det för gammalmodigt sätt att ta sig fram på;-)

Så maten var så god som du hoppats på? Jag antar att om du skulle Gi anpassa maten så var det liksom inte läge att stå över lammet?
Kul att det var gott.
Jag spottade senast häromdagen ut salami med lammsmak. Hua....

Vilken kul grej. Jag antar att man bara hade ett ägg så det var lite knepigt att testa sin teori innan tävlingen startade.
Åh jag skulle verkligen vilja ha Barbapapa.

Ser ut att ha varit en riktigt toppenkonferens.
Jag är så glad att du verkligen trivs nu på jobbet!

Ha en fortsatt bra vecka.
Jag mailade dig angående skolan.

Jo, har ni löst klädproblemet för Lill-löken? Känns ju jättespännande om det blir nudist-Åsa på bröllopet?
Kanske ett nytt smeknamn är på gång...

Stor puss Anna