september 19, 2008

10 år av resande | Del 1

Eftersom det är september, vardag, grått och inte så mycket kul att blogga om tänkte vi ta tag i ett projekt som vi länge funderat på.
Ett ego-projekt kan man kalla det för. Vi tänkte blogga om våra resor som vi gjort tillsammans sen vi träffades för 10 år sen (om 12 dagar).

Vi har verkligen slagits av hur digitalkameran har påverkat fotandet.

London april 1999

Tok-Åsa fyllde 30 år det här året och fick en Londonresa i present av Lill-Åsa. På hela resan tog vi 6 foton! Inte särskilt lyckade sådana heller...

skanna

Vi kommer inte ihåg så mycket av den här resan eftersom vi varken har några foton eller någon blogg. Det fanns ju knappt internet på den tiden.

Vi kommer i alla fall ihåg att vi bodde på ett fint hotell i Bayswater. Pundet stod i något slags rekordläge och allt var jättedyrt. Eller så var vi jättefattiga. Vi hade vissa funderingar på att gå på bio och se Notting Hill eftersom den utspelade sig i närheten av hotellet, men la ner det när det skulle kosta 120 kronor per person.

Som sagt, vi uppskattar digitalkameran. 
Under en weekendresa idag tar vi ca 200 foton.

skanna0001

Side, Turkiet augusti 1999

Innan vi blev tillsammans hade Lill-Åsa och hennes syster Marie bokat en resa till Turkiet med Maries två äldsta söner.

Den här resan kommer Lill-Åsa väl ihåg. Hon hade nämligen slutat röka en vecka innan.

Den som definitivt har förändrats mest på den här bilden är Oskar. Det är Lukas som fotograferar. Han är sig rätt lik fast betydligt större.

skanna0002

Det här var också resan då Lill-Åsa sov i rummet utan AC och vaknade upp rejält svullen och med påsar under ögonen stora som ICA-kassar. Förmiddagarna fick därför spenderades med intervallträning mellan poolen och toaletten när allt skulle ut. Men roligt hade vi.

Hurghada, Egypten februari 2000

Det här är vår tjockisresa. Vi vet inte vad som hände men vi lyckades gå upp tre kilo var på en vecka. Det berodde kanske delvis på att vi bodde på ett hotell med halvpension. Men vi vet inte. Kan också ha berott på att vi åt mycket.

Vi bodde på ett av de bättre hotell vi bott på. Det här var också Gunillas jungfruresa. Här poserar Lill-Åsa och Gunilla på balkongen med resten av hotellet i bakgrunden.

skanna0006

En av höjdpunkterna med resan var när vi åkte till Luxor och Konungarnas dal.

skanna0004

Vi fick gå ner i en massa gravar och häpnas över allt vackert och intressant. I alla fall om man frågar Tok-Åsa. Lill-Åsa är inte så värst intresserad av historia.

skanna0003

En annan positiv sak med Egypten är ju naturligtvis Röda havet. Det tråkiga med det är att när man ligger och snorklar vid ytan och inte har smort in ryggen så gör det väldigt ont på kvällen sen. Fråga Blåsa-Åsa.

skanna0005

Vi klickade inte med Hurghada då kontrasterna blir så påtagliga när man bor så fint ett stenkast ifrån de som i plåtskjul. Dessutom är det inte så roligt att åka två tjejer till ett land med just den här kulturen.

Vi kommer att fortsätta om tidigare resor som ett komplement till bloggandet om vår vardag i september i Hägerstensåsen i Stockholm i Sverige på jorden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jkram mammaätteroligt.

Anonym sa...

Så nu börjar jag komma ikapp.
Herregud så flitiga ni varit. KUL!!

Underbara sommarbilder.
Visst ser man att ni förändrats mycket på bilderna. Måste säga att Marie är sig mest lik.


Så nu får ni gärna blogga mera, nu är jag ikapp.
Puss