augusti 10, 2008

Vi är helt matta * 2

Veckan som gått

Inte mycket har hänt. Lill-Åsa är som bekant transportplanerare för Kronobergshäktet hela augusti månad och trivs bra med det jobbet. Det är ju tur eftersom hon i framtiden tillsammans med två kollegor (Göran och Helen) kommer ha ansvaret för transporten för Kronobergshäktet, Huddinge och Österåker.

Tok-Åsa jobbade delvis hemifrån i början av veckan. På onsdag förmiddag kom en reparatör från Electrolux för att fixa vårt kylskåp som fått spel. Sen vi kom hem från Skiathos har fanskapet ballat ur totalt och har knäppt och inne i kylskåpet har det varit rena discobelysningen. Det är inte långt ifrån att man fått ett epilepsianfall när man har öppnat dörren. Vi har försökt intala oss att vi har haft en moraklocka i köket för att försöka förlika oss med ljudet. Det har funkat sådär. När reparatören från Electrolux ringde på dörren i onsdags visade det sig att han var en gammal bekant. Det var ju spiskillen! Tidigare i våras var han här och fixade vår nya spis som slog ut elen.

Torsdag och fredag har Tok-Åsa tillbringat på utbildning och certifiering i MPA som är ett verktyg för personlighetstester. Detta test används på de jobbsökande för att få lite bättre koll på deras personliga egenskaper. På måndag får Tok-Åsa veta om hon klarat provet.

Fredag

Med Skruttis är det bra. Varje kväll när Tok-Åsa kommer och ska natta henne sitter hon alltid här och kurar längst upp på stegen. Sötis.

IMG_1425

Lördag

Vi vaknade på lördagsmorgonen med vetskapen om att vi inte hade någonting planerat. Underbart! Vi skulle egentligen bara städa lite på förmiddagen men råkade komma igång med en storstädning/röjning på Pontus rum. Såna röjningar görs ju bäst utan barnet ifråga. Jösses så mycket kapsyler, halva leksaker, snören, stålsaker och odefinierbara saker vi hittade. Jösses, så killar kan samla på sig saker bara de får chansen. Tjejer kanske är likadana men det har vi ingen erfarenhet av.

Efter städning och lunch åkte vi till Rusta för att titta på en ny vardagsrumsmatta. Vår gamla kändes bara beige. Vi hittade ingen men köpte däremot en ny dörrmatta för 39 riksdaler.

IMG_1429

Vi fortsatte mot IKEA och DÄR låg vår nya vardagsrumsmatta och ropade på oss. Nu har vi grönt gräs året runt :-)

IMG_1426

Sen satte vi oss i soffan helt matta :-) med varsin drink.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det vart kononers!

Anonym sa...

Skitsnyggt verkligen!
Nu gör det ju inget att hösten kommer, behöver säkert inte ens klippas när ni är hos oss;-)

Står upp idag men det är inte mera än det. Först maginfluensa i 1.5 dygn och nu feber med hals o öronont.
Inte konstigt att man känner sig lite svag och yr.

Tilda har fortfarande feber, är hemma med mig och ligger mest och spanar in tv.

Paketet har kommit och är hämtat. Tildas brev ska vi kolla efter när vi hämtar Eric i skolan.

Stor puss o kram Anna