augusti 26, 2008

Maries möhippa | Dag 1

För er som sett foton från Krakow i helgen kanske det kom som en liten överraskning. Detta är dock ingenting mot den överraskning som Marie upplevde i fredags. Vi hade bett Marie boka helgen och packa en väska för två övernattningar. Mer visste hon inte.

Fredag

Klockan 18.30 plockade vi upp Marie hemma i Södertälje. Hennes blivande make, Magnus var ju förstås informerad om planerna så han hade plockat fram hennes pass. Hur skulle vi då få passet utan att hon märkte något? Hon var ju vid det här laget ganska nyfiken och på sin vakt... Tok-Åsa kom på den briljanta idén att be om att få spana i bröllopsklänningen. Med raska steg sprang Marie uppför trappen och vips åkte passet ner i Lill-Åsas väska under tiden.

5 minuter senare satt vi i bilen och det bubbliga korkades upp.

Krakow 002_edited-1

Strax före avfarten till Skavsta åkte ögonbindeln på.

Krakow 004

Hon fick gå ur bilen med ögonbindeln på sig. Där stod tre av hennes bästa vänner och väntade. Hennes min när vi tog av ögonbindeln var obetalbar!

Krakow 007

Efter incheckning och valutaväxling tog vi plats i baren. Dags för dricka och tävling. Ulla hade förberett en femkamp som inleddes med att vi alla fick svara på frågor typ "Vem juckar bäst?" och så kunde man välja mellan tre av oss som svar.

Krakow 012

Vi hade också förberett en liten tävling där vi i förväg bett Magnus svara på 20 frågor om sig själv. Det var frågor som "Vad hette Magnus första husdjur?" Vi fick sen alla gissa på hur många rätt hon skulle ha. Hon fick rätt på 15 av 20 kan vi meddela. Inte illa!

På alla resor myntas det ju uttryck som sen används flitigt under resan. I New York (med Marie, Eva och Gun) myntades uttryck som "tokdricka" (när man dricker alkohol utan tilltugg) och "planera" (används istället för att säga att man skulle göra nummer 2, lång historia...). Under den här resan smittade ett uttryck av sig som Ulla tidigt citerade från filmen "What happens in Vegas", "You know why!" Smittsamt och väldigt användbart.

Vi flög med lågprisbolaget Wizzair för första gången och det vi varmt rekommendera.
Det har skrattats non-stop på denna resa. Nästan träningsvärk i käkarna. Här bjuder vi på ett skratt igen.

Krakow 013

En och en halv timme senare landade vi i södra Polen och hoppade på transferbussen som skulle ta oss till Krakow. 8 mil vill man ju inte sitta med torr strupe så Lill-Åsa sprang in i terminalbyggnaden och köpte öl och vatten. Flygplatser brukar ju kunna ta överpriser men detta kostade 150 svenska kronor för 8 stora öl och två flaskor vatten.

Krakow 016

De är så stora så man ser inte Lill-Åsa bakom flaskorna. Lill-Åsa loves Poland. Lite för sent insåg vi att toaletten på bussen inte gick att använda. Vi var åtta mycket kissnödiga kvinnor som steg av i Krakow.

Krakow 018

Vid bussterminalen delade vi upp oss i två gäng. Kamilla, Eva och Ulla tog en taxi till deras lägenhet i Gamla stan och resten tog en bulle till en lägenhet strax utanför.

När vi kom till porten stod en bil parkerad på andra sidan gatan och ur den hoppade killen som skulle överlämna nycklarna och visa hur allt fungerade i lägenheten. Mycket smidigt. Lägenheten var till och med finare än på bilderna på internet.

Krakow 020

Badrummet var riktigt coolt.

Krakow 022

Vi ville inte lägga oss direkt när vi kom fram så vi handlade lite dricka och lite småplock. Klockan 03.30 ramlade vi i säng.

Vi bloggar om dag 2 i Krakow på onsdag då vi är bortbjudna i morgon kväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Så äkta glädje!

Jättekul att tjuvlyssna in på samtalen oxå:-)
Köket var ju jättefint!! Badrummet var verkligen annorlunda. Mycket snyggt handfat!

Var Lill-Åsa vaken till 3.30? Wow, imponerande!!

Så vart ska ni på middag då? Trevligt med lite break i mitten av veckan.

Jag har en rätt social vecka framför mig men känner inget behov av det...men det blir säkert trevligt ändå.

Ser fram emot fortsättningen.

Stor puss o kram

Anonym sa...

GIRL POWER om dågot vilka härliga bilder man riktigt känner gemenskapen via datan i knät
(som förövrigt heter Dick) allt har ju namn har jag lärt mig av vissa damer & systrar Hihi*

ser fram emor del 2 KRAM Lollo