augusti 29, 2008

Poppe har börjat högstadiet

Veckan i backspegeln

Under måndagen var vi helt i koma. Hela dagen gick ut på att hålla sig vaken. Man märker att man inte är någon ungdom längre. Många vuxenpoäng i den där meningen... Förr i tiden tog det en dag att återhämta sig men numera tar det fyra dagar innan man är människa igen. Men det var det värt!

I tisdags var vi bjudna till Karin på middag. Uffe-Puffe skulle komma till Stockholm och hälsa på och vi blev bjudna på en tvårätters som var himmelsk. Först en soppa med ärtor, rökt lax och pepparrot. Sen en fläskfilégryta med svamp och bacon. Satan i gatan! Det var jättekul att träffa Uffe igen då vi inte träffat honom sen i påskas. Vi har alltid så mysiga samtal med honom. En erfaren man...

IMG_1617

På onsdag var vi tvungna att återhämta oss från tisdagen även om vi kom hem 22.30. Jävla amatörer!

Pontus har ju börjat högstadiet i veckan. Upprop i måndags och då fick han nyckeln till sitt skåp. Kommer ni ihåg vilken stor sak det var att få ett skåp? Han hade tackat sin far för att han heter Asplund då han i och med det fick skåp nummer 1. Det han också tycker är positivt är att de har rast mellan varje lektion. Minst 10 minuter. Vår Pontus tycker om raster, han. Han har redan lärt känna de flesta i hans nya klass och han är helt hög av lycka. Allt är så mycket roligare på högstadiet tydligen. Maten i matsalen är också riktigt god. Det finns alltid två rätter att välja mellan och om man trots det inte gillar maten finns det alltid fil, flingor och mackor.

Lill-Åsa har gjort sin sista dag på Kronobergshäktet! På måndag börjar hon sitt ny-gamla jobb på Fridhemsplan. Inte en enda rymning eller rymningsförsök hade hon under sin månad som transportplanerare. Jiihaa!

Nu är det fredag och maten är snart klar. Pontus spelar PSP på sitt rum i väntan på maten.

IMG_1619

Ha en trevlig helg på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!

Åh men gud så gott det lät med maten. Maten matchar ju dessutom dukningen!!

Tack för att vi fick lite info om Poppe. Har funderat så i veckan hur det var!

Kommer verkligen ihåg känslan av att få ett eget skåp i Friberga. Bara det gjorde att det var roligare att gå till skolan. Mycket hände omkring skåpen och mycket skåpprat blev det.
Drömmer dock fortfarande stressdrömmar om mitt skåp på Gymnasiet där jag letar efter böcker som inte fanns...

Vad roligt Lill-Åsa med nya jobbet på måndag. Nytt men ändå inte nytt så du behöver känna dig pirrig antar jag.

Vi ser fram emot reseplanerandet på söndagkväll. Vi ska försöka förbereda med lite länkar och annat vi samlat på oss.

Ha en underbar lördag!!

Kram

Anonym sa...

Halloj! Jag har en fråga och den lyder? Hur får ni Pontus att ha så städat och fin ordning på sitt rum? Två frågor blir det visst (: Är det en figur ifrån Simpsons som han har uppsatt på väggen? I så fall så har Adam och Pontus det att prata om när ni kommer hit.

Vilken härlig möhippa ni verkar ha haft, men visst är det jobbigt att det tar sådan lång tid att återhämta sig? Jag tycker ni klarade av festandet galant, bra jobbat!

Lycka till på det nya jobbet på Måndag, Lill-Åsa.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram Eva