november 04, 2007

Röd dag = Inget rödtjut

(Lilla Å) Imorse när vi vaknade hade någon lagt en massa snö på berget utanför vårt fönster. Himlen var sådär underbart grå, som den bara kan bli i november och regnet slog mot rutan... Då poppar ett litet sms upp från våra vänner i Australien som sitter på en terass i ett varmt Australien och dricker vin. Vilken fräckhet att dricka vin vid den tiden på morgonen :) Vi är inte alls avundsjuka.
Vid frukosten började vi planera middagen och då bläddrade vi lite i denna bok. Till slut blev det ett recept som vi hittade tidigare i veckan i Metro. "Fläskfilé med banan och gorgonzola i en god mangochutneysås". Det låter ju inte som viktväktarna men det är det. Så det så! Åsa håller på att tillaga det nu så vi återkommer med betyg på den rätten.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning för Kungens kurva. Sedan vi kom hem från Grekland har vi planerat att fylla upp vinstället men det har konstigt nog inte blivit gjort. Mycket olikt oss! Detta mötte oss i KK.

Det är ju någon såndär skitröd dag idag så naturligtvis var det stängt. Åsa tog ett foto på mig när jag insåg att systembolaget var stängt.

Vi ville ju inte direkt dricka "Fun light peach ice tea" till Fläskfile med banan och gorgonzola i en god mangochutneysås, så vad gör man då, en röd dag som denna? Ringer Karim! Karim hade till och med en flaska med gul-svans-vinet (Yellow tail), som är vår favorit. Halleluja! Vi hade dessutom en date med Karim i KK eftersom vi skulle hjälpa henne med att köpa en dator. Efter datorköp med mera så åkte vi till Hammarbyhöjden för en fika och IT-support.

Karim blev mycket nöjd med sin dator och vi med vårt gul-svans-vin!

1 kommentar:

Eric sa...

Sorry;-)
Hålla på att terra med elaka sms...fy på oss!

Vilket land, stänga på röda dagar. Förstår att man ser ut som på fotot efter att först ha vaknat upp till snö och sedan stängt systembolag.

Så ni valde inte tårtmetoden eller? Trodde att vi alla tre körde den tillsammans??
VV-receptet lät smarrigt, har gjort ngt liknande där smakerna gifte sig mycket väl men det var definitivt inte VV-vänligt!!

Vi håller alla tillgängliga tummar även om jag känner att det kan bli svårt att få barnen och mig att vara vakna kl 11 på kvällen här. Micke kanske...
Lycka till gumman och ha en riktigt skön kväll.
Puss Anna