augusti 05, 2012

Vårkänslor i Randwick

Lördag

Vi började lördagen med att boka flygbiljetter till Thailand!
Jetstar är ett lågprisbolag och flyger direktflyg till Phuket. Mycket smidigt att flyga direkt och det tar ca 9.5 timmar. Priset per skalle är ca 6.000 kronor. Vi lämnar Sydney den 6 oktober och åker hem två veckor senare.
Oj vad vi längtar till Djungelstigen.

Efter lite småpyssel på förmiddagen la vi oss på altanen i det underbara vädret och lyssnade på en varsin sommarpratare. Åsa lyssnade på Eskil Pedersen som pratade om Utöja medan Lill-Åsa lyssnade på Klara Zimmergren. Mycket mysig timme som gav oss ytterligare några fräknar.

Medan Pontus åkte in till stan för att träffa ett gäng med kompisar från skolan, tog vi en eftermiddagspromenad genom vår lilla djungel.

Vi var på jakt efter en slipmaskin. Det är såna här gånger det blir lite svårt att bo i ett engelsktalande land. Vi höll på att komma hem med något helt annat än vad vi egentligen behövde. Vi trodde att vi skulle ha en grinder men egentligen var det ju en sander vi skulle ha. Rätt logiskt så här i efterhand.

Till en billig penning köpte vi till slut det vi ville ha. När vi kom ut från Bunnings var det så fint och mysigt i området så vi bestämde oss för att ta ett glas vin innan vi gick hem.

IMG_0279

Här svänger vi vänster runt hörnet.

IMG_0280

Vilken tur att det finns en bar precis bredvid.

IMG_0281

Under promenaden hemåt går vi förbi en high school för språkstudier. De var just nu stolta över att en fd elev just tagit silver i kajak i OS.
Vi känner inte Jessica men hon är säkert trevlig.

IMG_0282

Vi gick och la oss i vanlig tid igår kväll. Oftast har inte Pontus kommit hem då. Åsa vaknade vid midnatt och undrade var ungen höll hus. Han var då på väg till Eastgardens för att ha sällskap med gänget från stan. Något han kom att ångra. Från Eastgardens går det nämligen inga bussar så sent på natten. Pontus fick därför en rejäl powerwalk mitt i natten från Eastgardens hem till Randwick. En mycket trött kille kom hem klockan 2.30 och sa att han hade lärt sig något på kuppen. Och det är ju bra.

Söndag

Vi som inte valde att gå powerwalken mitt i natten gav oss ut imorse istället. Helt underbart väder och den här helgen har vi haft vår.

Efter promenaden ägnade vi hela dagen på altanen åt att slipa och olja in utemöblerna. Det var riktigt roligt då det blev sån enorm skillnad. Vi avslutade med att skrubba båda altanerna.

IMG_0284

Nu dagdrömmer vi om att köpa den här utegruppen till den stora altanen. Då blir det som så här, man tar fördrinken på stora altanen och flyttar sen över till den lilla där man äter. Efterrätten kan man också äta i soffgruppen. Bara man inte spiller.

Så får det nog bli när vi får råd någon gång i framtiden.

lenatra-outdoor-lounge-furniture1_LRG

3 kommentarer:

mamma/sväris sa...

Låter så underbart med en kort vinter. Vi vet ju i november att det är ett halvår med vinter vi har framför oss. Hugaligen!! Just idag när jag ligger på stranden på Getryggen och har fem dagar kvar till jag är i Grekland är det som tur är svårt att ta till sig. Det får bli mycket av här och nu framöver
Kramar

Anna sa...

Vilken utemöbel!! Den såg lika fin ut som den ser dyr ut!!

Vad duktiga ni varit i helgen, härligt att våren är på väg.

Stackars Pontus. Vi har gått Eastgardens randwick många gånger och det är en riktig långpromenad.

Ha en fin vecka. Nu ska vi ner till baren igen:) puss

Gun sa...

Jaa så snygg ute soffa vill jag ha :-) Bygger ju nytt altan golv till våren, där skulle den passa super bra.
Vad skönt för er med direktflyg :-) Kostar ju som för oss ungefär ( om man har tur) Så härligt med två veckor mitt i en termin :-)
Nu ska jag plocka ihop mina saker och cykla till Solrosen, mina sex veckors semester är slut. Ska bli kul, ska diskutera och rösta fram årets tema med barnen, boka hotell för våra planeringsdagar i slutet på månaden, presentera vår bokning av julkoncert för personalen etc :-) Framför allt ska här kramas i dag, vi får dessutom två nya småttingar idag :-)
Puss å kram