augusti 30, 2012

Under vädret

Veckan som gått

Dessa blommor är nu inne på sin fjärde eller femte vecka. Jag har tappat räkningen. Bladen kanske ser lite ledsna ut men jag kan ju inte slänga blommor som fortfarande ser fina ut. De kanske är magiska blommor.

IMG_0475

Vi handlade ju lakan i Cessnock i helgen och vi är mycket nöjda med dem. Det känns nästan lite som att vakna upp på en grön äng varje morgon och de är mycket sköna.

IMG_0478

Så här ser de ut på nära håll.

IMG_0479

Jag har städat måndag till onsdag. Jag är rädd att de ska ringa och erbjuda mig jobb innan vårstädningen var gjord, men jag hann. Nu kan de ringa. Så här rena blev glasdörrarna på ovanvåningen.

IMG_0480IMG_0484

Byggjobbarna ska ju städa efter sig varje dag när de är klara har de lovat. Byggjobbare och jag har nog inte riktigt samma krav på städning tror jag. Nu är det rent och fint igen så nu är det fritt fram för byggjobbarna och komma tillbaks och skita ner.

IMG_0482

För ett par veckor sedan blev jag lite ledsen för papegojornas skull då de varje dag flög till grannens ballkong, mitt över vägen för mat. De har matat dem varje dag i säkert ett halvår. Nu har grannarna flyttat ut och de stackars papegojorna förstod inte riktigt det och undrade vart deras mat var. Sånt kan verkligen få mig alldeles tårögd. Jag ville adoptera pappisarna och sprang iväg och köpte papegojmat. I några veckor har dessa små skålar stått orörda även om jag har stått och vifta med dem och ropat på dem. I måndags när jag kom upp var de tomma! Jag fyllde på igen och efter några timmar igen var det tomt igen. Nu vet jag ju inte om det är pappisar eller om det är några fulfåglar som äter upp maten. Jag har kravlat mig uppför trappen säkert tre gånger om dagen för att få en skymt av någon pippi men jag har aldrig lyckats få en skymt av dem.

Sådär ja! Jag kravlade upp igen och där satt en ensam lite duva och stirrade på de tomma skålarna. Jag bestämde mig för att duvan får vara en finfågel och som tack för det kanske de slutar och bajsar på vår altan. Hon kanske dessutom är kompis med någon pappis och kan tala om för dem att det finns mat här.

IMG_0483

Jag har haft en enorm energi hela veckan. I måndags tänkte jag tanken att jag har inte ens haft en förkylning sedan vi kom till Australien. Imorse när jag vaknade kände jag mig lite "under the weather", som de så fint kan kallas på engelska, då jag vaknade upp med täppt näsa och med onda leder och nacke. Energin var slut liksom. Cold & Flu är poppis här och Åsa och Poppe har ätit dem förut med bra resultat så jag provar dem idag också. Jag känner mig nog redan bättre och imorgon är energin tillbaka.

IMG_0486

Tidigare i veckan städade jag ur linnesskåpet och där låg lakanen som mamma, pappa och Gun hade när de var här. De var så skrynkliga efter tvätten att jag idag blev tvungen att tvätta om dem och stryka på örngotten lite. Så nu Marie och Magnus kan ni komma. Om ni vill ha påslakanet struket får ni göra det själva för de är himla tråkigt.

IMG_0485

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag stryker bara örngotten! Den perioden jag hade mangel så manglade jag pås och underlakan men att stryka dom tar för mycket tid.
Vad är det för ingredienser i dina förkylningspiller?

Låt oss veta om det kommer några pappisar. Seriöst tror jag faktiskt att duvor är fulfåglar. Bajsar mycket och bär på fästingar och någon annan sjukdom som jag glömt bort vilken den var.

Kram Kram

Mamma/sväris sa...

Jag har det så bra så jag har en tvättstuga. Jag älskar manglade sängkläder. Snart gjort!
Blommorna är vita krysantemum, själva blomman kan stå hur länge som helst.
Vilka jättefina sängkläder ni köpt! Fotona från altanen fick mig att riktigt minnas känslan av att sitta där uppe i värmen och vänta på flying fox. Mysigt!
Jag minns pappisarna på ballisen i huset mittemot. Men duvorna blev nog överraskade av att få så fin mat serverad:-)
Ha en trevlig helg och krama födelsedagsbarnen på lördag.
Kramar

Birgitta sa...

Vad duktig du är som vårstädar så fint.