december 21, 2011

Utomhusroligheter

Torsdag

Åsa bloggar

Pontus har ju sommarlov och vi kan väl konstatera att han i alla fall inte är överstimulerad :) Det var helt enkelt dags att uppleva saker utanför hans rum. Sagt och gjort, så tog jag honom till vår miniskog inte långt hemifrån. Han tog med sig kameran och hela han var ett stort leende genom promenaden. Han tog en massa foton och sa att han skulle ta nästa tjej hit :) På tal om tjejer så gjorde han slut med tjejen och just nu verkar han mest flörta och ha roligt.

IMG_5625

Det är verkligen vackert här och det är synd att vår kamera inte riktigt gör den rättvisa.
  IMG_5627

Min morfar ligger på sjukhus och har opererats. Vi har därför skickat det här fotot som vykort för att det ska ligga på hans dörrmatta när han kommer hem igen. Han är faktiskt den enda vi har skickat julkort till i år, vilket vi har lite dåligt samvete för. Vi lovar att bättra oss nästa år. Vi passar nu också på att tacka för fina kort från Hans och Birgitta, familjen Kilström-Jönsson och Pontus farmor och farfar.

IMG_5630

Söndag

Varje år är det folkfest nere på Coogee Beach då det äts picnic och det sjungs julsånger från scenen.
Vi bjöd därför in tre andra svenska familjer på lite drinkar och snacks innan. Familjerna var förstås syster med familj, familjen Sandahl som är goda vänner till Holmströms och våra nyfunna vänner i familjen Larsson.
Kidsen hänger i Poppes rum.

IMG_5631

Medan vi vuxna umgås på terrassen.
 IMG_5632

Vi systrar.
 IMG_5634

Thomas, Micke och Anneli 
 IMG_5635

Johan höll sig till Cola då han inte kände sig så kry. Dessutom skulle han ju faktiskt köra.

 IMG_5636

Johans fru Eva.
 IMG_5637

Vi beställde sen pizzor från Svens (en svensk kille som har introducerat det svenska pizzakonceptet i Sydney) pizza. Vi åt sen direkt från kartongerna på stranden tillsammans med tusentals andra julfirare.
 IMG_5638

Mums, säger Micke.
 IMG_5639

Johan ser också ut att tycka att det är rätt gott. Anna fokuserar på att fotografera.
  IMG_5641

Filtarna låg kant i kant och stämningen var hög.
  IMG_5643

Ett så enkelt sätt att umgås.

IMG_5644

Tomten var snäll och tittade förbi till barnens förtjusning.
 IMG_5648

Mrs Santa Claus. Fast nä, hon är ju min fru ju.
 IMG_5651

Tisdag

Företaget hade flådiga planer för årets julfest. Det blev inte riktigt så. I och med att de sa upp två personer för ett tag sen kändes det inte helt politiskt korrekt att slå på stort ,så det blev en julfest i budgetformat.
Igår klockan 12.00 gick vi därför till ett ställe där man kan spela lawn bowls. Det påminner mer om boule eller boccia än om vanlig bowling.

Innan själva spelet drack vi öl och åt plockmat.
 IMG_5653

Till vänster ser ni min superchef Alex.
 IMG_5654

Reglerna är enkla. Man ska kasta klot och komma närmast det lilla vita klotet. Det som gör det hela lite intressant är att klotet man kastar har en tyngd på ena sidan vilket gör att man måste sikta på sidan om den vita kulan och anpassa för att den svänger på planen.
 IMG_5655

Grabbarna snackar ihop sig om en plan.

IMG_5657

Till höger ser ni företagets VD som för övrigt var med i mitt lag. Han coachade mig då jag ju var nybörjare. Vi vann hela tävlingen och fick en liten trofé som nu står på mitt skrivbord :)
 IMG_5658

Här har vi hela företaget förutom Alex, som tog fotot och två personer som jobbar på Melbourne-kontoret.
 IMG_5659

Efter själva spelet var det dags för BBQ. Man har ju lite förväntningar när man ska äta riktig aussie BBQ men den var tämligen blek faktiskt. Köttet var helt okryddat (vilket jag hört är ganska vanligt) och till det serverades en sallad och stekt lök. Det var allt. Ja ja man blev ju mätt.

Vi gick sen bordet runt där alla fick berätta vad de upplevt som årets jobbhöjdpunkt. Cheferna spädde sen på varje persons upplevelse med en massa beröm så det var ett hav av bekräftelse.

Sen var det dags för Kris Kringle, White Elephant. Det går ut på att alla köper en julklapp som passar lika bra för killar som för tjejer och de läggs sen i en hög på bordet. Man drar sen ett namn i taget ur en hatt som ska öppna ett paket. Man kan då välja att ta ett paket ur högen eller ta ett från en arbetskamrat som den redan öppnat.
Vansinnigt roligt.
 IMG_5660

Att de sen la till att man skulle skåla varje gång en person öppnade ett paket gjorde ju det hela ännu roligare.
 IMG_5661

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Men hallå där, var är snapsen skinkmackan. Inte kan man väl fira jul mitt i veckan. Marie, du hör väl? (skojar bara)Försökte boka lyxtält igår utan framgång.Vi får njuta extra mycket på verandan på huset. Det ska bli spännande. Hoppas vi får se lite kägurus.
Kram mamma

mammaxtre sa...

Ni är verkligen proffs på att vara sociala. Ni är fantastiska!

Ha det fortsatt bra

anna sa...

Vilka snyggingar, det kommer han bli glad för! Mindre ensamt att komma hem om det finns lite rolig post och inte bara räkningar.

Ja, det var mysigt i söndags, det får bli en tradition tycker jag!

Kul att er julfest blev lyckad trots ändrade planer. Ja en traditionell aussie bbq är inget man blir imponerad över. På en bbq fanns det bara lamm och lammkorvar, lägg till att de sprungit förbi med salt och peppar. En trist sallad och tråkiga brödbitar. Jag blev inte mätt. Vi har gått och grillat med folk som bara öppnat köttförpackningen från Coles och varken saltat eller pepprat innan grillningen, så långt ifrån marinad man kan komma. Hua.

Längtar så tills lördag.
puss