december 30, 2011

Galet skruvat

Fredag

IKEA-leveransen kom aldrig igår. Vi gav upp på att vänta vid tiotiden på kvällen. Vi vill ju inte ge dåligt betyg till svenska IKEA men de har bytt fraktbolag. Förut har de använt sig av King och nu har de gått över till Capital, men själva bytet skedde på bara 4 dagar och det är mycket som inte tycks ha funkat. Det har vi märkt. Åsa har ringt ett antal gånger och ingen har någon som helst koll.

När klockan var 18.10 i kväll satt vi och tog ett glas vin innan vi började på maten. Då såg vi två smått förvirrade leveranskillar springa omkring nedanför porten. Det var IKEA killarna som äntligen hade hittat rätt! De som är observanta märker kanske även att vi köpt ett litet skitbord och två stolar till vår lilla ballis.
  IMG_5733

Det här bordet höll på att ge de båda Åsorna en rejäl hjärnblödning. Ikeamöbler har vi inga problem med, men det här var bordet från helvetet. Fyra pinnar och en glasskiva, hur svårt kan det vara? Lill-Åsa pappa kommer nästa vecka och han kan allt sånt här, men vi börjar faktiskt tror vi att det inte var oss det var fel på utan bordet. Men hjälp av lite fantasi står bordhelvetet där nu där det ska stå, men det är inte rätt efter beskrivningen. Kanske man bara ska bränna upp beskrivningen och låtsas som det regnar.

De här tre barstolarna har vi haft på annons på Gumtree (den svenska motsvarigheten till Blocket) och nu ser det ut som att vi har en köpare. Hon kommer för att hämta dem på måndag.

IMG_5734

Idag har Pontus knappt varit hemma. Han har varit med ett kompisgäng i stan hela dagen och avslutat kvällen med en rejäl stek på en bra restaurang i Darling Harbour.
Vi Åsor har satt ihop Kjells bäddsoffa. Tänk att 8 skruvar kunde ställa till ett sånt förbannat problem men nu sitter de där de ska. Ingen bra dag för skruvande, helt klart.
Här har Pontus precis kommit hem och hjälper Åsa att fästa ett skåp i väggen.

IMG_5735

2 kommentarer:

Anonym sa...

Där ser man, hade ingen aning om att Ikea bytt leveransföretag. Har haft kontakt med arbetskamrater och det har varit rent ut sagt för djävligt där. Skitmycket att göra, gissa om jag är glad att jag är i Thailand (-: Kram Eva.

Anna sa...

Vad mysigt med det lilla bordet på er ballis, precis lagomt för en frukostmacka m kaffe el ett glas vin. Perfekt!
Duktigt att ni fick ihop det till sist.

Skönt att soffan äntligen är på plats. Fin kjol du har på dig syster.

Åh så vi ser fram emot kvällen, ni är såååå välkomna. Lycka till idag åsa o lilla Åsa ser vi om fyra timmar. Puss