december 07, 2011

Ibland vill man bara vara inne

Onsdag

I Lill-Åsas värld har den här veckan gått rekordfort än så länge. Den här perioden är den stressigaste på hela året och dessutom lär hon just nu upp sin efterträdare, Kim. Stressigt, men det är bra att tiden går fort så att julen och ledigheten snart är här.
Vi har den här veckan haft den kallaste första veckan i december på 51 år. Vi tycks få uppleva alla nya väderrekord det här året. Det är fortfarande helt jämförbart med en svensk sommarvecka så vi förstår inte hysterin riktigt. Självklart skulle vi vilja ha lite sol då det har regnat i snart en vecka. Vi tror dock att det är vädergudarna som hjälper oss med julstämningen.
 IMG_5578

När det regnar läcker vår lägenhet som ett såll. Lite charmigt när man inte är van vid sån standard från Sverige. Kolla in vårt sovrumstak. Det är dock inte bara regn som har skapat denna bulle utan även hantverkarna som var här och sågade upp hålet (som de sen täckte med ett galler). Vi lider just nu inte så mycket av dessa problem då Åsa har förhandlat sig till en hyressänkning på 5 000 spänn i månaden tills de fixat problemen. Nu väljer vi därför att tycka att droppandet på heltäckningsmattan är lite småcharmigt istället :)
 IMG_5582

Just nu är det inte så lockande att sitta ute.
 IMG_5583

Ikväll har vi njutit av lill-lördag och hämtpizza med massor av tända ljus och julmusik. Vi provade att köpa pizza från Eagle Boys som var en positiv överraskning. Både billigt och i Pizza Hut-stuk.
Vi Åsor delade på en Meatlovers med BBQ-sås och Pontus körde en Hawaii.

Nu får det allt bli det ett glas vin i TV-soffan och fortsatt njutning av hump day.

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Tusan så ruggigt. Det ser ut som ni fick snö? Kan väl aldrig tro? För i morse snöade det här, som nu har övergått i regn. Låter som en mysig kväll ändå i Sydney.
Kramar

Hans sa...

Hump-day är ju en lite rolig benämning på Lill-lördag. Min IPad rodnade och försökte ändra till Humphrey i stället.
Här hemma har vi lite vitt på marken. Nu på morgonen fick vi lite snöblandat regn dessutom.

Anna sa...

Heja er!! Nybygga hus är inte att leka med här. Skönt att ni slipper betala fullt pris tills det är fixat.

Ja, vädret är ju inte att leka med. Vi kör glögg varje kväll för att trösta oss. Har aldrig varit med om något liknande.
Håll tummarna att det inte regnar så mycket idag, måste gå sammanlagt 9 km.

Kram