december 28, 2011

Tredje soffan gillt

Tisdag

Vi har lite att fixa med innan vi får gäster. Vi har gjort ett litet schema, ordningsfreakar som vi är. När Åsa gick ut och sprang så rensade Lill-Åsa under trappen (där vi har ett litet förråd där man alltid bankar skallen i taket och svär. Riktigt ont kan det göra.) Efter fixandet i förrådet med några fler bulor än innan, tog Lill-Åsa sikte mot Karins och Guns garderob. Vi har ju spritt ut oss lite grann sen vi flyttade in. Vi inser att det är bra att ha en deadline. Annars blir man gärna lite hemmablind och skjuter på att fixa till det där lilla sista.

Sen drog vi mot Centennial (vi gåendes och Pontus på sin älskade longboard).

IMG_5707

Vädret var inte helt kanon igår men helt picnic-dugligt ändå.
 IMG_5709

Man behövde inte ens hitta en skuggplats. Här ligger Pontus med sin baby.
 IMG_5710

Medan Pontus passade picnic-filten (så att den inte skulle flyga iväg eller att ibisarna skulle äta upp maten) grillade Åsa chorizokorvar.  

IMG_5712

Efter maten blir man lite däsen. Vi la oss ner medan Pontus åkte vidare på sin longboard. Troligtvis brände han lite fler kalorier än vad vi gjorde.
 IMG_5713

När vi träffade honom berättade han om sitt möte med hela familjen Holmström. Kul att bo så nära varandra att man kan stöta på varandra i parken.

På vägen hem passerade vi en katolsk skola som ofta brukar ha små roliga meddelanden på sin skolskylt.
 IMG_5714

Vi var fortfarande mätta när det var dags för middag så det fick helt enkelt bli lite ost och kex. Vi satte oss i gästrummet och kollade på filmen Larry Crowne med Julia Roberts och Tom Hanks. En film med såna skådespelare kan ju inte bli riktigt fel.

Efter det drog sonen iväg igen. På sin, japp, longboard. Denna gång tog han sig ända till Waterloo och upplevde gamla minnen från den tiden. Han blev riktigt nostalgisk. Sen tog han bussen hem med brädan under armen.

Onsdag

IKEA. Igen. Det vi insåg idag var att om man kan åka till IKEA på en vardag så går det en buss direkt från oss och stannar utanför ingången till IKEA. Mycket smidigt.

Det finns inte, det vi i Sverige kallar, tältsängar här. I alla fall kan inte vi hitta dem. I Sverige finns de ju faktiskt att köpa på IKEA men inte här. Vi vill ju inte att Kjell ska behöva ligga på golvet så idag köpte vi därför vår tredje soffa sen vi kom hit. Egentligen var det inte alls meningen att vi skulle köpa en bäddsoffa till men den var mycket billigare än alla andra lösningar.

4cac10fd0a0f8a7fa78d67463

Nackdelen med denna soffa är att när den är utbäddad så ligger man ganska nära golvet. Ja ja pappa-svärfar får väl ligga och kravla lite innan han lyckas ta sig upp, Eller också får han väl hasa sig på magen nerför trappen :) Den var ju billig i alla fall…

Imorgon kommer leveransen och foto utlovas när vårt andra "gästrum" är inrett.
Som det alltid blir när man åker till IKEA kom vi även hem med lite annat smått och gott. Det blev en tavla till Kjells rum och kuddar till hans bäddsoffa. Bland annat.

På IKEA handlade vi även lite mat. (Japp Anna, ditt bröd ligger i vår frys). Vi handlade även lite sill, några såser och löjrom.
Ikväll blir det därför laxtoast med löjrom och gravlaxsås för oss vuxna. Pontus föredrar att grilla sin egen kycklingfilé som han tänker klämma in i en baguette med BBQ-sås.

Vi äääälskar att ha semester!

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Kära nån det blir ett dyrt besök det här. Men det ser ju betydligt trevligare ut än en turistsäng och betydligt bättre sovkomfort blir det ju. Hörde av någon avundsjuk stackare i lunchrummet idag, att i Sverige var det minsann mycket bättre ordning och dessutom så fick man inte sitta på gräsmattorna i Australien, så det så :-)) Inte var dom trevliga heller! Bryr mig inte.
Ikväll ska vi till det årliga besöket i Grödby där det bara finns ett (1) litet barn i år, Simon. Det blir nog en lugn tillställning.
I morgon jobbar jag sista dagen, jag har tagit flexledigt på fredag, så kan vi gå och se Lukas som spelar på globen på kvällen. Och sedan ut med hela gänget och äta någonstans. Ska bli trevligt!
Kram kram ses snart

Marie KJ sa...

Jättesnygg soffa och tänk så smidig pappa kommer att bli :)

mammaxtre sa...

Jag blir alltid så glad av att kika in hos er. Ni är så makalöst duktiga på att njuta och på att tillvarata "Livet" Underbart!

Longboard är allstå skateboard, då har jag lärt mig ngt nytt :-)
Melker fick fingerboards av tomten i julkapp. Mini skatebord som drar med fingrarna fram och tillbaka, typ :-)

Ha det fortsatt bra

anna sa...

Tack för bröden!

Vad roligt att long boarden var sån hit!

Härligt att ni hittat en soffa till Kjell. Ser jättefin ut.

Vad underbart att ni är lediga tillsammans, det suger rätt ordentligt att Micke är på jobbet. Känns inte som semester längre. Som tur var så är det ju bara två dagar kvar till långhelgen.

Småfnissar lite åt vad Karin hörde på jobbet. Undrar vad en aussie skulle tycka om svensken som inte kan prata med okända människor om de inte är stupfulla.

Nej, dags att sätta igång med dagen.
Puss