december 04, 2011

Möbelskruvande

Lördag

Vi jobbade hårt alla tre under eftermiddagen för att hinna bli klara med alla möbler och TVn. Möbeln vi köpt för att ha TVn på i vårt sovrum visade sig inte alls bli bra då det är för smalt för att orka med en tung TV. Vi fick tänka om helt. Byrån som vi köpt för att Kjell ska ha någonstans att ha sina kläder får bli vår provisoriska TV-möbel tills vi kommer iväg till IKEA igen.

Det blev så mycket fixande att vi faktiskt inte hann med någon eftermiddagsfilm. Vi ville ändå inviga det nya TV-rummet så det fick bli ett nedladdad avsnitt av favoritserien Modern Family. Med lite popcorn till. Vi är jättenöjda med vårt mörka TV-rum.

Vi åt sen en god kycklingrätt i ugn och Pontus avrundade med sina favvokakor. Den passionen delar han även med sin bonusmor.

IMG_5570

Vi provade också en annan godsak efter middagen. Är de inte väldigt fina? Goda så de smälter i munnen är de också, kan vi meddela. Det finns mycket godsaker man måste prova när man bor i ett nytt land. Idag har vi även provat små mjuka pepparkakor med fyllning.
De kallas Ginger Kisses och var jättegoda. Så goda så att de inte hann fastna på bild innan vi åt upp dem.
 IMG_5572

Söndag

Vi har sovit lite längre den här helgen. Till och med Lill-Åsa har sovit till 8.00. Vi tror att det är den isande kylan som gör det :) Man sover ju faktiskt mycket bättre när det är svalt och skönt i sovrummet.

Efter frukost var det dags att skruva möbler igen. Den här gången var det dags för byrån som ju egentligen ska stå på övervåningen men tillfälligt kommer att få bo i vårt sovrum.

Sedan blev det en publunch på Coach & Horses. Efter allt möbelskruvande tyckte vi sen att vi var värda varsin fot- och axelmassage. Vi lyxade till det med 45 minuters njutning idag. Satan i gatan vad skönt det var. Mathandling och sen hem för att äntligen få kolla på en film.
En klart annorlunda film med Mel Gibson och Jodie Foster. Helt ok dock.

MV5BMzc0Nzc0MjA4OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTEyOTYxNA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_

Efter filmen bar vi in den nyinskaffade TVn till vårt sovrum. Ja vi vet att TVn nog är lite för stor för ett sovrum men den var ju billigare än sina småsyskon. Den här TVn ska ju fungera både som filmskärm i vårt gästrum och som TV i vårt sovrum. Mycket bärande blir det nog.
Det blir nog en liknande byrå fast i mörkt trä när vi kommer till IKEA nästa gång.

 IMG_5573

Vårt gästrum är inte stort. Men litet. Vi hoppas trots det att Karin och Gun ska trivas här.
 IMG_5575

Möbeln som vi tänkte ha TVn på hamnade på övervåningen istället. Till höger i bild ser ni vår BBQ som står ute på ena terrassen.
 IMG_5577

Nu firar vi andra advent och idag går det till och med att få julstämning då det är riktigt busväder ute. Det regnar och blåser så att det viner om knutarna.

4 kommentarer:

Eva Sandahl sa...

Ah, den smala mobeln har vi ocksa kollat pa ialla fall om det ar den som man kan ha skor i. Har funderingar pa att kopa den, men var hall ar jattesmal sa aven den blir nog for bred for var hall.
Visst har det varit ruggigt idag? Jag har ju varit inne i stort hela dagen da jag har jobbat, men det har varit det stora samtalsamnet bland kunder och personal.
Var filmen bra som ni kollade pa?

Gun sa...

åh vi får det toppen bra hos er, hur vi än bor : Jag börjar få resfeber

Kraaaaaaaaaam

Birgitta sa...

Kul att se bilder på Pontus. Vilken snygging och vad glad han ser ut.

anna sa...

Verkligen fina bilder på Pontus!!!

Fina möbler, synd att det inte fungerade med tvn på den smala möbeln.

Ginger kisses står på dagens shoppinglista, har alldeles sett eller hört talas om. Spännande!

Puss puss