oktober 23, 2010

Monks och middag hos Kocken

Torsdag

Vi hade stämt träff med Karin och Lennart på Monks på Munkbron i Gamla stan. På vägen dit träffade vi både Cathrine Kocken Berg och Miljöpartisten Maria Wetterstrand. Kul med en politiker som åker tunnelbana i verkligheten men det är ju inte mer än rätt när man företräder Miljöpartiet. Cathrine var också duktig och åkte miljövänligt.

IMG_1303

Karin och Lill-Åsa beställde en varsin halvmeter öl. En smakbricka med 10 cl i varje glas. En del var goda, andra mindre så.
Karin och Lennart åt en varsin kastrull med musslor medan vi tittade på. Vi hade ätit en varsin kokt med bröd på vägen dit.

IMG_1305

Det finns galet mycket öl på det här stället.

IMG_1306

Baren.

IMG_1307

Några som har druckit ur baren.

IMG_1308

Ännu mer öl.

IMG_1309

Kloka ord på vägen ut.

IMG_1310

Fredag

Det här måste ha varit årtiondets snabbaste vecka. Det var måndag och sen var det fredag.
Denna fredag var vi bjudna hem till Cathrine på middag. Otroligt lyxigt efter en arbetsvecka att inte behöva ställa sig vid spisen.

Cathrine som ju inte gör så mycket annat än lagar mat på dagarna då hon jobbar som kock på en skola, fick ta med sig jobbet hem.

Hon lagar alltid väldigt god mat och igår var det kycklingfiléer, ugnspotatis, rödbetor från ugnen och ett curry-och olivsmör. Sagolikt.

IMG_1311

Cathrine sliter medan Lill-Åsa sippar på vinet och flinar.

IMG_1312

Cathrine hade tidigare i veckan varit på Chokladfestivalen på Nordiska museet och inhandlat efterrätten.

IMG_1314

Efter denna händelserika vecka kände vi oss mosiga redan vid 21.30 och tackade för en mysig kväll och åkte hem och slängde oss i sängen.

1 kommentar:

anna sa...

Vad mysigt med lite torsdagsmys på stan!
Härligt med en snabb vecka men också en intensiv vecka för er!
Chokladen ser himmelskt god ut och maten lät jättegod. Lyxigt med färdiglagad middag en fredagkväll. Förstår att ni somnade tidigt efter en sådan tuff vecka!
Puss o kram