juli 04, 2010

Våra framtidsdrömmar

Vi kommer snart emigrera. Fy satan så häftigt!!!
I år kör vi übersvenskt i allt vi gör. Naturligtvis har vi mött olika reaktioner på våra framtidsplaner. De flesta är positiva och några är halvnegativa. Men vi tänker så här, ska man leva ett liv för att uppfylla andra människors drömmar eller ska man uppfylla sina egna drömmar? Det här är ingen svår fråga för oss. Naturligtvis sårar vi människor runt omkring oss men vad ska man göra? Den som kommer på ett svar får väldigt gärna maila oss :)

Förklaringen till våra framtidsplaner ligger så långt bak i tiden så för oss är det här en helt naturlig väg framåt.

Lill-Åsa har sedan 9-års ålder drömt om att flytta utomlands. När Lill-Åsa gick i trean i en liten ort i Dalarna började en kille som hette Paul i hennes klass. Han kom från Liverpool. Han var cool. Liverpool var världen. Nu bor vi inte i Liverpool och Lill-Åsa är inte gift med Paul och det är vi väldigt glada för. Under resten av hennes år i högstadiet ägnade hon all sin lediga tid åt att titta i kartböcker och åt att skapa pärmar med information om olika länder genom att kontakta ambassader och turistbyråer. Många nördiga timmar inne på flickrummet… Men väldigt lyckliga timmar. Favoritländerna var: Cypern, Grekland, Australien och USA.
Det var dock Lill-Åsas mamma som fick henne att ta steget ut i världen genom en rejäl spark i rumpan. Det kan vissa behöva.

Åsa var inte lika tidig i sina utomlandsdrömmar. Hon ärvde dem dock av sin mamma. När Åsa var liten lyssnade hon på sin mamma när hon berättade om sina utomlandsdrömmar och om deppigheten inför varje svensk höst och vinter. Åsas mamma sa alltid att hon på en minuts varsel skulle packa väskan och åka var som helst i världen. På den tiden förstod inte riktigt vad hennes mamma menade men nu vid samma ålder har polletten ramlat ned.

Nu över till veckan som gått.

I tisdags kände vi för en picnic. Vi har bestämt oss för att göra livet lite roligare och packade därför sallader och vin och gick ner till parken. Om vädret säger ja, vore det korkat att säga nej.

IMG_0244

Vi har fallit för en ny hårvårdsserie som heter Aussie. De gör bra produkter och har så charmiga texter på flaskorna.
 IMG_0245

Idag har vi njutit av det fina vädret och började dagen med en powerwalk. Efter det låg vi på en varsin handduk och lyssnade på sommarpratare medan solen lyste på oss.
Vi hade lite sill kvar sen midsommar som vi klämde i oss till lunch tillsammans men en folkis och en snaps.

Lite senare njöt vi av räkor i 27-gradig värme på balkongen. Mumma.

IMG_0247

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vuxenliv. I love it.

Lotta sa...

Åsorna, jag vill följa med till Valencia. Måste dock ta reda på om jag får semester av min nya arbetsgivare. Kan svaret från mig dröja till slutet av nästa vecka?

Man skall göra som man själv vill coh inte rötta livet efter vad andra har för åsikter. Ni är modiga som få.

Kram till er båda från trygghetsknarkaren Lotta (inte lika modig)

Anna sa...

Halloj!

Måste ha missat att ni bloggat igår?

Vad gulligt summerat. Man har ju bara ett liv, verkar helt galet att leva det för att pleasa andra människor!
Vi längtar oss gula och blå efter er, ska bli helt underbart att ha er här snart!

Kul att sista sommaren i Sverige bjuder på sitt finaste väder så ni kan njuta av det ordentligt!

Stor puss och kram