juni 26, 2010

Midsommarafton på balkongen

Midsommarafton

Midsommar är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet.

Vi ville ju inte bryta mot de svenska traditionerna så självklart dukade vi bordet med färskpotatis och sill. Vi tycker ju också att nubben hör till midsommarafton.

IMG_0166

Lill-Åsa har börjat knapra på allergitabletter då gräsallergin slår till lagom till midsommar. En biverkning är tydligen dåsighet och sömnighet. Det har vi minsann märkt då hon mer eller mindra har sovit bort de sista två veckorna. Efter 10 timmars sömn var det därför dags för Lill-Åsa att ligga på spikmattan en stund medan Åsa fick lite måla- naglarna-tid framför nya numret av Amelia. Tidningen måste ha varit intressant för Åsa glömde bort Lill-Åsa på spikmattan och så här dagen efter kan vi nästan fortfarande se hålen i Lill-Åsas rygg. Ja ja, ett par timmar på en spikmatta måste vara jättebra för själen. Efter den totala avkopplingen var det dags att börja tänka på mat igen. Bambi var också hungrig. Vi bjöd upp henne på lite lax, men hon ville inte ha för hon är vegetarian. Synd.

IMG_0169

Hon stod och tok-njöt av sitt gräs medan vi satt på balkongen och åt vår icke vegetariska måltid.

IMG_0174

Till det drack vi ett jättegott vitt vin. 77 pistoler kostar det och för er som undrar hur det smakar så smakar det så här: Torr, aromatisk, druvtypisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, sparris och citrus.

IMG_0178

Ett stycke nyvaken Lill-Åsa. 

IMG_0180

Ett stycke Åsa med nymålade naglar.

IMG_0181

Nu ska i väg på dop och överraskningsbröllop. Det är lilla Isak som ska döpas och hans föräldrar som ska överraska oss med ett bröllop. Fast vi vet ju om det så vi blir nog inte så överraskade. Ikväll kommer Pontus hem med tåget från Malmö, så det blir nog ingen sen tillställning för vår del. Men kul ska det bli.

1 kommentar:

anna sa...

Vilken mysig och avslappnad midsommar ni fick!
Avslappning, god mat och hål i ryggen!

Väldigt söta servetter. Vart har ni köpt dem säger en som håller på att fylla en container med bra ha saker från Sverige?

Vilken liten söting nedanför ballisen. Vi fick inga exotiska djur på besök i helgen och man inte räknar med väldigt högljudda kackaduor.

Puss