april 11, 2010

Myran


Lördagskväll på Myran

Igår satte vi oss i vår tidsmaskin och åkte tillbaka till början av 90-talet.
Då hamnade vi på Pizzeria Myran i Svedmyra tillsammans med våra gamla arbetskollegor på Avdelning 21 på Stureby Sjukhem.

Vi träffade upp Madde vid tunnelbanan och ja, naturligtvis var vi först. Robban som hade ordnat detta hade bokat ett långbord som sen fylldes.

Här ser vi sjuksköterskan Maria, Robban som jobbar som coach åt rörelsehindrade, Åke vet vi inte vad han jobbar med, sjuksköterskan Cathrin, Randi och Mona från Norge, sjuksköterskan Pernilla, löneadministratören/hudterapeut Veronica, transportplanerare Åsa och slutligen högstadieläraren Kai.

IMG_9779

Roland, Robban och Madde i djupa diskussioner. Robban ser lite slirig ut och det stämmer bra. Han och norskorna var med jämna mellanrum inne på toaletten och tog sig en stänkare. Då blir man slirig.
 IMG_9786

Åsa, Kai och lite Randi i bakgrunden.
 IMG_9787

När vi ätit pizza och fått i oss några enheter alkohol drog de igång med karaoke. Är man i förorten och festar, så är man. Lill-Åsa säger dock att det inte finns så mycket alkohol i världen att hon frivilligt skulle ställa sig på en karaoke-scen. 
Låten "Jag vill vara din, Margareta" sjöngs av någon anledning mycket på avdelningen med Robban i täten och om det var någon låt vi skulle sjunga så var det ju den.
När man är många är det ju liksom inte lika pinsamt.

IMG_9793

Madde var modigare än så. Hon gick upp och sjöng
Nothing compares 2 u med Sinead O’Connor. Helt själv. Mycket modigt.
 IMG_9800

Söndag 

Eftersom Pontus var hemma själv igår kväll så blev inte kvällen så sen. Vi mådde därför fint imorse vilket vi misstänker att inte alla våra fd arbetskollegor gör idag.

Solen sken så vi gav oss ut på en "hitta-så-många-vårtecken-som-möjligt-promenad.
Här trodde vi att vi hade hittat tussilago men när vi kom närmare såg vi att det var isolering.

IMG_9802

Första sträckan var det inte många vårtecken. Inga alls faktiskt.
 IMG_9803

Solen är varm och skuggan är kall.
 IMG_9804

Här hittade vi en tussilago till. Nope, ett apelsinskal.
 IMG_9805

Här är i alla fall någonting som håller på att slå ut.
 IMG_9806

Blå blommor är vårigt.

IMG_9807

Vi tog en sväng upp bland de nya höghusen vid Personnevägen, kallat Bergsparken. Mittemot badhuset och nära tunnelbanan ligger de.
 IMG_9811

Husen blev klara 2009 och för en tvåa på 63 kvm får man betala 2,1 miljoner och en månadsavgift på 3 647 kronor.
Undrar vad vi kommer få för vår tvåa när vi säljer den?

IMG_9814

Pontus är i Täby och hälsar på två klasskompisar som han lärde känna på Koh Lanta.

Vi ska nu softa och äta spagetti och köttfärssås. Kanske blir det ett glas rött till. På en söndag.

2 kommentarer:

Gun sa...

Vin en söndag, fick ni med er lite Thailand hem? hihi Låter som många skulle tycka om, typ halva sverige och alla Italienare. Själv skippar jag nog vinet. Här serverade Ubbe lasange med mjölk. Själv fastar jag, tråkigt men ack så nödvändigt. Mamma har visst hittat en tussilago, så våren har kommit :D
kram

Anonym sa...

Vilken kväll! Kul att se Pernilla på bild också!!

Kul för Pontus att träffa sina kompisar och hålla kontakten. Lite skillnad att åka kommunalt till Täby än att sätta sig på en tuktuk...

Otroligt vilka höghus som kommit upp i området. Man undrar ju lite smått om de byggt dagis och skolor i samma takt. Kommer nog vara väldigt enkelt att sälja er lägenhet. Centralt men man slipper ljudet av tunnelbanan etc. Mycket mera lummigt.

Ha en bra vecka!!

Kram Anna