april 17, 2010

Lite grönt i allt det grå


Veckan som gått

Varje morgon har vi vaknat av klockans förfärliga ljud. Gått till våra jobb. Suttit där på dagarna. Åkt hem. Ätit middag. Solen har skinit varje dag så vi har gått en timmes powerwalk varje kväll. Sen slappande framför TVn i en timme innan det var dags att gå och lägga sig.

Igår var Åsa på After Work med sitt nya jobb.
Vilket härligt gäng människor!

Medan Åsa drack vitt vin med arbetskompisarna förberedde Lill-Åsa middag därhemma. Vi fick ha fredagsmys utan Poppe då han har gått över till Asplundarna och är där nu alltså i två veckor.

Lördag

I natt vaknade vi av att våra grannar ovanför hade efterfest. De verkade ha väldigt roligt och rundade inte av förrän vid 04.00. Tur att man inte skulle jobba idag.

Vi hade tänkt att åka in till stan för att köpa Nespresso-kaffe och nya blommor och krukor till vardagsrummet. De gamla dog när av den stränga vintern när vi var i Thailand. De var dessutom redan lite ledsna innan vi åkte så det var ingen större förlust.
Efter lite funderande bestämde vi oss för att åka kommunalt till IKEA istället. Betydligt billigare blommor och dessutom såg vi på deras hemsida att de hade fina krukor. Inget kaffe dock.

Det faktiskt väldigt smidigt att ta sig kommunalt till IKEA. Tunnelbana till Fruängen och sen buss därifrån. Totalt tar det typ bara 20 minuter.

På vägen hem var det dock lite jobbigare då vi hade fyra ganska tunga påsar.
 IMG_9819

Mysigt väder var det ju inte direkt. IKEA-väder skulle man kunna säga. Grått, grått och åter grått. Tänk om man kunde få importera lite färger från Thailand… Och varför inte lite värme när vi ändå håller på.
 IMG_9820

Vi satt på tåget och såg fram emot att komma hem med de tunga kassarna och få ställa upp våra nya blommor i fönstret.
 IMG_9821

Lill-Åsa bestämde sig även för att putsa fönstren innan då de ändå var blomlösa. Vi är väldigt nöjda med både krukor och blommor.
Och våra rena fönster.
 IMG_9822

I veckan har GB släppt sina nya glassar för säsongen. Den här trodde Lill-Åsa skulle vara en klockren fempoängare. Men så tokigt det blev. Hon ger nog inte mer än 2-. Mastigt söt men ändå med konstigt sälta från jordnötssmöret.

IMG_9817

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Vad fint det blev med nya blommor! Vi har varit på Getis och oljat bryggor och städat. 10+ visar termometern men satan vilken KALL vind :o(

Anonym sa...

Men gud så god glassen såg ut. Skönt att slippa sukta nu då jag vet bättre.

Jättefint med alla blommorna. Fotot ute var ju rent deprimerande grå. Jisses så fort man glömmer...

Varma soliga kramar från ett 28 gradigt höst-Sydney!

Anna