april 09, 2007

Nu har vi duschat efter fem dagar med svett och fett hår. Det var en väldigt skön dusch. Bilresan gick bra både dit och hem. Inga tok-köer eller dåligt väder. Lilla Å har aldrig haft så bra väder i stugan under hela hennes vuxenliv. Det var inte mycket snö men det räckte gott. Den snö som fanns var en snabbsnö. Herregud vad det gick undan i nedförsbackarna. Och när man ramlade ledde det genast till skrapsår och blåmärken. Som att ramla på asfalt i hög fart. Mysigt. Pontus utbrast sammanbitet på vägen hem från Syndalen (uppförsbacke efter uppförsbacke med extremt bakhalt före) "Har man hyrt skidor ska man fan använda dom också..." Gulligt tyckte vi som sen länge bar våra skidor och stavar under armen.

Pontus fick problem med eksem och hade det bitvis väldigt jobbigt. Hela han var full med prickar som kliade något gräsligt. Först åkte vi ner till Gun som bodde nere i byn, och hämtade medicin som hon hade med sig. Dessa hjälpte inte snabbt nog och vi insåg att vi var tvungna att göra något mer drastiskt så vi tog skotern och åkte ner till akutmottagningen i Sälen by. Läkaren var jättetrevlig men hade förstås ingen aning om vad det berodde på. Han gav dock Poppe Tavegyl. Detta gav inte heller någon snabb lindring och nu hoppas vi på att Stockholms-luften ska göra sitt.

Vi har bortsett från Poppes eksem haft mysiga dagar och kvällar. Trots hans eksem har Poppe varit på ett strålande humör och vi har verkligen hunnit umgås ordentligt.
19 foton ligger i fotoalbumet. Vi uppdaterar även med en videosnutt vid ett senare tillfälle.

1 kommentar:

fam_holmstrom sa...

Undrar vad meterologerna skulle uppskatta att få lära sig ett nytt ord till sina väderleksprognoser: Idag kommer det nederbörd i form av: snabbsnö.
Coolt!!

Det var så härligt att läsa och se era fina bilder att jag blev alldeles lycklig här på morgonen. Så himla mysigt att få se er och läsa om allt, började längta ngt fasansfullt men på ett mysigt sätt!
Skönt också att resan gick bra, såg om diverse dödsolyckor på vägarna under påsktrafiken.

Hoppas att Poppes eksem ger med sig snart, kul att han kunde njuta ändå. Inte lätt att ha konstant kliande. Duktig kille!

Nej, nu ska jag hjälpa Tilda att skura av balkongen. Kom på i helgen att vi har sol där nu hela förmiddagen tack vare att solen står så annorlunda nu under hösten. Det är mycket trivsamt där nu så här års.

Håll tummarna för biljettbokning ikväll.

P o K