april 12, 2007

Idag har Lill-Åsa varit och praktiserat på frivården vid Hornstull. Ingenting för henne som tycker att de är alldeles för mesiga mot de kriminella. De får alldeles för många chanser som de missbrukar.

Åsa har varit på utbildning i ett verktyg som vi på Poolia använder för att genomföra personlighetstester. Det är en tredagardsutbildning som avslutas med en heldagstest för certifiering.

Idag fick vi glädjande besked om att familjen Holmström kan komma hem till Sverige i sommar!!! De kommer den 16 juni och vi hoppas att vi kan träffa dem på Tarv under första veckan i juli. Skulle vara helt underbart!
Nu hänger det bara på att Tarv är tillgängligt under veckan, att Lill-Åsa får semester i juli och att Poppe kan hänga med oss. De två sista punkterna känner vi oss dock ganska trygga med.

Idag har vi skickat iväg ett mail till Euro Info Center med frågor kring att starta vår mopedversamhet i Grekland. Väldigt spända på vad vi ska få för svar kring vilka tillstånd och annat som krävs för detta. Grekland är ju trots allt ett väldigt byråkratiskt land. Håll tummarna för oss och Papakia. Det är det vi tror att i så fall vill kalla vår lilla verksamhet. Papakia är slang för moppe på grekiska och betyder ankor.

In Greek slang mopeds are referred to as "Papakia" (Greek: Παπάκια) - meaning "Ducks".

5 kommentarer:

fam_holmstrom sa...

Hej, så spännande! Då är ni ett steg närmare... Vi håller tummarna för att det går i rätt riktning. Mycket coolt, ska bli skoj att höra om det bastun på Tarv!!!!!

Hur är det med Poppes eksem nu??

Kram

Pingvinfamiljen sa...

Jo, det är bättre nu. Behövde bara komma hem till Stockholmsluften så blev det bättre. Han är en riktig asfaltsunge...

Vilka spa-kvällar vi ska ha på Tarv. Oj oj. Mysigt.

Eric sa...

papakia! Gillar verkligen namnet. Det har fastnat i huvudet på mig och det smakar helt enkelt bra.
Bra val!!

Tänkte bara önska en trevlig helg till er! Såg att det skulle bli kanonväder, härligt!

Tänk att vi ses om 2 månader, ska bli så gosigt!
Puss o kram

Pingvinfamiljen sa...

Ja vi känner oss faktiskt nöjda med namnvalet.

Pingvinfamiljen sa...

Ha en underbar helg ni också. Pussar i massor