augusti 31, 2014

Shortspremier och ransonering

Fredag

Åsa har lite mycket omkring sig just nu. Jobbet är krävande och en helg räcker inte riktigt till för att återhämta sig. Hon bestämde sig därför för att helt logga ut. Att stänga av mobilen inklusive mail och alla sociala medier (den här bloggen är det enda undantaget) en hel helg. Fantastisk känsla faktiskt! Det har varit så skönt så hon funderar på att göra samma sak nästa helg. Man får så mycket tid att göra annat.

Vi har lite taskigt ställt får tillfället. Vi betalar ju inte bara våra räkningar utan också Poppes.
(Det här är dock sista hyran vi betalar. Grabben måste ta tag i situationen).
Vi har under dessa lite bistra tider kommit underfund med att vin ju faktiskt inte är en nödvändighet för att överleva. Det ligger i och för sig där precis på gränsen… Vi hade två flaskor liggandes i vinstället efter att vi betalt Poppes hyra och vi får nu ransonera dessa fram tills löningen i mitten av september. Således blev det inget vin på fredagen. Som tur var hade de extrapris på godsaker, för någon jävla belöning måste man ju få när det är helg.

15

Nyktra och jävliga satt vi sen och titta på TV medan katterna roade sig på bakgården. Efter en stund kom Maverick springande ut och in, ut och in. Som för att säga något. Lill-Åsa gick då ut i trädgården med ficklampan men kunde inte hitta Morris. Jakten fortsatte och efter en stund kunde vi höra Morris lilla pip från andra sidan planket. Han hade hoppat över till grannen.
Vi började planera för en klättring över planket men då stod han plötsligt där uppe och balanserade och tog sen ett jätteskutt ner på gräsmattan på vår sida. Lätt haltande gick han sen in och la sig hos Lill-Åsa.
Vilket äventyr för lillkillen.

17

Lördag

Vi vaknade till regn. Igen. Vi har just läst statistik och sett att det regnat 135 mm mer än en genomsnittlig augusti. Det har vi märkt. Vi är bara tacksamma över att vi inte bor i lägenheten i Randwick. De som bor där nu har det nog ganska blött om sockorna.

Efter Åsas yoga möttes vi upp för lite handling.
Lill-Åsa kostade på sig en målarduk och en ny färgtub medan Åsa köpte ett billigt pussel, totalpris 22 dollar.
Det tog vi på matkassan, helt fräckt.

Så mycket mysigt vi har haft för 22 dollar den här helgen.

18

25

Jo just det, Lill-Åsa köpte en liten låda som man kunde måla på för 1 dollar också. Så totalt snodde vi 23 ur matkassan. Rätt ska vara rätt.

Lill-Åsas första alster blev alltså en liten låda som man kan stoppa något i. Om man vill. 

24

På kvällen var det faktiskt lite uppehåll en stund så vi sprang ut med lite kött och slängde det på grillen. Till det drack vi helgens enda vinflaska. Smakade fantastiskt. Det blir faktiskt lite godare när man ransonerar.

Söndag

Vi vaknade till sol. Halleluja.
Till och med katterna blev glada och sprang ut. Ännu gladare blev de då de såg en fågel i palmen.
Ni vet väl hur katter låter när de ser en fågel? Charmigt i alla fall och vi hoppas att fåglarna sitter riktigt högt upp i träden hela sommaren.

31

Sen gick Åsa och köpte kaffe och Maverick vinkade hejdå i vanlig ordning. Han står där med sina stora gröna ögon varje gång vi går hemifrån.

16

Oj vad killarna njöt i solen.

2630

Åsa hann inte ens hoppa ur pyjamasen innan suget efter att fixa på tomten slog till.
Krattning och sen plantering av de krukväxter vi köpte till balkongen i Randwick. Det visade sig att rötterna var på väg ut ur krukan.

Det är alltid ganska spännande att gräva i jorden på den här tomten. Då huset är 120 år gammalt så vet man aldrig riktigt vad man kan hitta. Idag hittade Åsa t ex äggskal, en klädtrasa och skelettdelar från oidentifierad varelse. Kanske från någon som bodde här förut och inte var snäll.

29

Där får de stå i stället och ha gott om jord med maskar i. Och eventuellt en nedgrävd före detta hyresgäst.

28

Gräset som vi sådde för ett par veckor sen börjar ta sig. Dock behöver vi fylla på i några fläckar. När vi får lön.

33

Framsidan behövde också lite kärlek.
Här sprayar Åsa med ogräsmedel i kryssen som vi rensade på ogräs för ett par veckor sen.

21

Åsa klippte den lilla pyttegräsmattan och sen tog Lill-Åsa över och klippte runt kanterna. I shorts.

32

Här är utsikten från pyttegräsmattan.

23

Vi har varit ute hela dagen och vi kom upp till 18 grader i dag.
Imorgon ska vi få 23. Smutt.

19

Idag pysslade och pusslade vi utomhus. Lill-Åsa har nu börjat måla på tavlan. Åsa kämpar vidare med sitt luftballongspussel och har nu nästan lagt ramen.

22

Bakgrundsfärgen på Lill-Åsa tavla behövde torka innan hon kan fortsätta så hon la sig på bänken i solen och tittade upp mot himlen under tiden. Förbaskat harmoniskt.

27

Så här skönt var det.

20

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Så himla jobbigt när ekonomin är ansträngd. Jag hoppas med hela mitt hjärta att Poppe snart får ordning på sitt liv.
Fokusera på semester på Lanta.
Du är så duktig att måla , Åsa. Ge lådan till veterinären som en tacksam gåva. Hon blir jätteglad, lovar!
Era pojkar är så himla söta. Jag kan riktigt höra hur dom låter när de ser en pippi. Snart har ni full sommar och ni kan ligga och gotta er åt ert nya boende. Undrars om det blir väldigt varmt på uteplatsen? Jag får väl se nästa höst;-)
Puss och kram på er

Anonym sa...

Ni skrivet så himla trevlig blogg, så kul med bilder och berättelser från livet där under, vad har hänt med sonen ? Har nog missat om han blivit arbetslös el så? Kram på er från en trogen läsare :-)

anna sa...

Tusen tack från Holmströms för idén till en mobil och internerfri helg.
Vi kör också repris på det nästa helg. Så underbart. Ska även köra börja stänga av tidstjuven så fort barnen ramlat in på kvällen så vi börjar använda tiden bättre från och med nu.

Åh så man älskar denna vår och värme. Det liksom spritter i kropparna.
Förstår att kissarna är överlyckliga.


Vi har också det lite tight då vi visst hade 3 räkningar på nästan $4000 som skulle betalas samma vecka. Suck.
Tur att det finns lite i frysen då man är född ekorre.
Håller tummarna angående Pontus.

Stor puss

Marie KJ sa...

Tror minsan det börjar bli lite svengengska. Premiär stavas med ä i slutet i Sverige :)
Otroligt söta katter ni har. Och Åsa fräcka röda byxor :)

Jag tror det kan vara nyttigt att ställa sig frågan hur viktigt vin/alkohol är i ens liv i bland. Jag skulle bli en piggare en utan, då det har en sövande effekt på mig. Kanske man skulle prova ett år?

Kram Kram