augusti 17, 2014

Molly

Fredag

Katterna tycker om att vara ute på baksidan på kvällarna.
Här ser vi Indiana Morris.

unnamed (22)

Vid 20-tiden kom veterinären.
Hon hade tidigare rekommenderat att vi bör ge dem HIV-vaccin och i fredags var det dags för första (av tre) doser.
Morris fräste och Maverick gömde sig under mattan. Så sött av honom att tro att han inte syns när det är en stor knöl under mattan.

Veterinären undersökte också Morris högra bakben. Han sitter så väldigt konstigt med höger bakben men Donna kunde inte hitta något konstigt och tror att han bara har sträckt sig när de lekt.
Vår veterinär hade haft en jävla vecka. Hennes svärfar på Nya Zeeland hade dött i veckan och hon var tvungen att få en veterinär som skulle täcka för henne. Hon hann inte mer än lämna över sina nycklar till honom så dog han också. Hon kändes lite sliten faktiskt. Trots det hade hon närvaro att berömma vår aboriginaltavla i trappen. Hon blev helt exalterad när vi berättade att det är Lill-Åsa som har målat den. Hon tyckte att Lill-Åsa ska börja måla på heltid.
Synd att det inte går att leva på bara.

Lill-Åsa hade också hittat några knölar på Morris mage som hon ville att Donna skulle kolla på. Lill-Åsa var rädd att det skulle vara fästingar men det visade sig vara Morris bröstvårtor. Tur att vi inte blev alltför aggressiva i våra försök att få bort dem…
Han ser ändå ut som att han har full tillit till oss trots allt han blivit utsatt för.

unnamed (23)

Lördag

På lördagen var vi och handlade en kratta och andra trädgårdsredskap för att rensa ogräs i rabatterna. Vi köpte också några blomfrön så nu hoppas vi på lupiner till våren. Vi har sett att Morris ibland går och bajsar där så vi tror att jorden kommer vara väldigt frodig.

I helgen har vi mest haft skitväder och vi har därför passat på att slappa i TV-rummet. Det har katterna ingenting emot.

unnamed (21)

Söndag

Åsa trotsade ösregnet i morse och lånade Åsas regnställ och begav sig till yogan med start kl 09.00.

Vi slappade sen framför Mrs. Doubtfire och Åsa och katterna somnade som vanligt.

Lill-Åsa hade inte varit utanför dörren och det hade nu slutat regna så vi bestämde oss för en promenad ner mot stranden.

Här gick vi ner i en liten dalgång med grönska.

unnamed (24)

Den här affischen satt på ett butiksfönster. Vi vill ha henne men hon är nog adopterad sen länge.
Kolla in ögonen! Hon skulle ha hetat Molly om hon hade bott hos oss.

unnamed (20)

4 kommentarer:

Mamma/sväris, mormor;-) sa...

Underbara bilder på katterna. Den första bilden på Morris är underbar. Det tog en stund och forstorning av bilden innan jag såg honom.
När det gäller ditt konstnärskap har jag samma åsikt som veterinären.Och det har jag sagt tidigare. Det finns ingen konstnär som kunat leva på det från dag ett, eller hur? Jag har ju en beställning till nästa gång jag fyller jämt. Köp material och smyg igång när Åsa yogar, vetja!
Kramar

Marie KJ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie KJ sa...

Lupiner har ju en förmåga att sprida sig (som ogräs) Så om några år kan ni ha det på hela tomten (och här i Sverige sår man lupinfrö på hösten)

Ja, jösses vilka söta kattbilder. Läste en artikel om att folk är rasister vad gäller katter. Katthemmen svämmas över av svart/vita katter. Alla vill ha gråa eller röda och ingen de svarta/vita. Lite sorgligt (men jag skulle också vilja ha en grå) Passar vår inredning bättre :)

Trevlig vecka på er!

anna sa...

Vi såg också mrs Doubtfire. Tilda och jag grät så det skvalade. Dubbelt så sorgligt denna gång.

Fina bilder på kissarna som vanligt.

Puss