augusti 10, 2014

66 dagar

I fredags var Poppe hos doktorn igen för att få besked om vad MRIn visade om hans knä. Han har skadat ett ligament i knäet men det ska läka av sig själv så det känns ju skönt. Frakturen i foten läker också bra och han kan nu gå utan stöveln inomhus.

Vi måste erkänna en sak. Vi har börjat kolla på Ernst. Och uppskattar det dessutom. För några år sen fick vi nästan utslag av karln. Nu kollar vi på varje avsnitt. Det kanske är en ålderssak.

Ernst-Kirchsteiger

I lördagsmorse såg det ut så här i vårt badrum. Nästan en hel rulle toapapper. De hade nog jätteroligt.

20140809_082426

Igår morse blev det ännu en frukost i trädgården. Ett sånt fantastiskt sätt att börja helgen på. Maverick gjorde oss sällskap.

20140809_091524

Efter lite trädgårdspyssel med gräsklippning och sopande av uteplatsen gick vi upp mot Bondi Junction för att träffa Oskar och Danielle på lunch på Tea Gardens balkong.
Lika mysigt att träffa dem varje gång.

unnamed (11)

Vi satt kvar tills det nästan var dags för middag. Vi gick sen och handlade mat på Coles. Vi hade under lunchen pratat om typisk svensk mat och Oskar berättade då att han var så sugen på leverpastej. Det finns ju faktiskt på Coles, även om det heter liverwurst, typ. På vägen från affären gick vi därför tillbaka till puben där ungdomarna satt kvar och lämnade över en korv med leverpastej till Oskar förtjusning. Han lär få behålla den själv, Danielle såg inte alltför sugen ut.

Imorse var det inte lika fint väder, Åsa gick iväg till yogan och Lill-Åsa åt sin frukost inomhus.

Så när Åsa kom hem från sin yoga kröp vi ner i våra schäslonger och kollade på filmen Non-Stop med Liam Neeson och Julianne Moore.
Lill-Åsa tyckte att den var ganska spännande och Åsa sov Non-Stop.

non-stop-movie-poster

Under dagen har vädret piggat på sig och nu har vi växlande molnighet. Våra mobiler säger att det är 22 grader men vår termometer visar 17, vilket känns mer rättvisande.

unnamed (12)

Då solen kom tillbaka tyckte vi att vi kunde sitta ute och blogga i det mysiga söndagsvädret.

unnamed (13)

Lite blomster i vår trädgård. Vi tror att det här trädet är samma sort som en av de växter vi köpte till balkongen i Randwick (och som idag står på vår uteplats på baksidan). Den vi köpte har dock vita blommor och firar dessutom 1 årsjubileum i vår ägo.

unnamed (14)

De här står längs bakersta kanten på baksida och nu blommar två av plantorna.

unnamed (15)

Här sitter vi under våra palmer och bloggar.

unnamed (17)

Idag har vi bokat flygbiljetter till Koh Lanta! Vi drar om 66 dagar!
Det visar sig att man kan flyga ruskigt billigt med Malaysian Airlines :)

IMG_1432

Oj, så vi längtar. Vi kommer flyga till Phuket och landar på morgonen så vi kan ta färjan över så att vi är hemma i huset redan vid lunchtid. Pirr i kroppen.

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Ja, den där lunchen hade man ville vara med på! Otroligt söta katter ni har. Jag har egentligen inte så stor åsikt om Ernst som alla verkar ha, men jag älskar det han gör, hans stil/smak. Det blir ju så himla fint ❤️

Mamma/sväris sa...

Åh vad jag längtar att få vara i er trädgård. Ser väldigt mysigt ut under palmen.
Ja Ernst är ju en favorit. Sista programmet när han inredde sovrummet blev jag så sugen på de hängande nattygsborden.
Vilket vackert par de är, Oskar och hans Danielle.
Kram

Anna sa...

Åh men LANTA!!!!! och så snart!! Kan inte vänta att "resa" med er på bloggen! Underbart!!!!

Skönt att det går framåt med Pontus stackars ben och knä. Jag har ju varken ledband, korsband eller menisk och det går ju det med. Jäkligt onödigt att det skulle behöva hända men skönt att ingen klåfingrig dr vill operera det iallafall. Mina fyra operationer ångrar jag bittert idag.

Er trädgård är ju helt underbar, härligt att ha den.
Det var tokvarmt igår när vi var i parken vid tre. Linnen och shorts. Helt fantastiskt mitt i vintern.

Ha en fin vecka!
Stor puss och kram