juli 03, 2012

Sol och kaviarmackor

Oj vad mycket frisk luft det blev idag!
Vi vaknade upp till ännu en dag med klarblå himmel vilket ju var precis vad vi hade beställt.

Efter en mysig frukost med ägg- och kaviarsmörgåsar satte vi oss i bilen för dagens sightseeing.
Vi åkte först mot Boat Harbour. Där var det fint men väldigt blåsigt.
Där hade vi hört att man kunde se valar men vi har hittills inte sett en enda val. Vi funderar därför på att åka på en båtutflykt senare i veckan. På en sån ser man garanterat både valar och delfiner.

Vi åkte sen vidare till One Mile Beach där vi kollade in den vackra stranden.
Granngubben hade rekommenderat oss en tur till Gan Gan Lookout så dit åkte vi sen. Tyvärr var vägen avstängd så vi åkte vidare till Mount Tomaree.
Vi visste faktiskt inte vad vi gav oss in på men vi tänkte, hur svårt kan det vara? Promenaden började lite blygsamt uppför. Våra otränade kroppar protesterade tidigt men vi ignorerade det och fortsatte. Stigen övergick sen till att bli omväxlande brant trappa och stig.
Alla vi mötte hälsade glatt. Satan i gatan vad sociala alla är. Vi har fortfarande inte riktigt vant oss.
Med lite skakiga ben nådde vi toppen. Wow vad det var värt mödan.
Utsikten var magisk!

Vi åkte sen hem och satte oss i solen och åt en australiensisk version av knäckebröd. På det mosade vi överblivna köttfärsbiffar på den ena och ägg och kaviar på den andra. Till det dracks det öl. Vi satt där länge och filosoferade. Det känns i ansiktet nu kan vi meddelade. Vi är lite solmosiga.

Vi behövde fetaost till dagens middag så efter vår slapparstund i solen gick vi till Coles i Nelson Bay.

Vi spelade sen en omgång 500. Lill-Åsa vann förstås. Hon är en hejare på kortspel.

Vi har just avnjutit en god middag och tror att kvällen kommer att avslutas rätt tidigt. Fan vad sol och frisk luft tar ut sin rätt!

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Såå vackert! Mödan värd!
Kramar

Gun sa...

Det ser ut som Åsa fryser :-) Är det möjligt? Det låter som ni bor hyfsar centralt men på bilderna ser det ut som ni är på vischan.
Kram

Anna sa...

Vilken härlig dag!
När man kommer från Sverige då till Sydney shockas man över hur sociala alla är, när man sen lämnar Sydney för landsbygden tycker man att alla i Sydney är osociala;)

Vi satt ner två timmar vid havet förra helgen och såg säkert ett 50 tal valar. En båttur är ju självklart alltid bättre då man kommer närmare.

Hoppas att ni sovit gott efter all friskluft!

Puss