juli 21, 2012

Finlunch och hemmapyssel

Veckan i sammandrag

I onsdags var det dags för en halvdagskonferens med jobbet. Företaget hade hyrt ett privat rum på en italiensk restaurang i Darling Harbour. Där hade vi först möte där förra årets (här har alla företag brutet räkenskapsår) resultat gicks igenom och sen var det dags för en trerätterslunch och frågesport.
Här är laget som vann frågesporten.

IMG_0239

Fina Helen (som vi åt middag hos förra fredag, om ni kommer ihåg) var ansvarig för hela evenemanget.

IMG_0240

De här killarna ser vi inte så ofta då de jobbar på vårt kontor i Melbourne.

IMG_0241

En mycket trevlig lunch som slutade vid 17.00 varpå vi gick vidare till en bar bredvid och fortsatte surra.

Vi har känt oss som soffpotatisar de senaste månaderna och det var dags att göra något åt saken. Lill-Åsas syster Marie har varit superduktig och sprungit med hjälp av appen C25K. Mycket bra app som talar om när man ska springa och när man ska gå. Vi har nu kört sex gånger (3 gånger i veckan) och vi märker redan skillnad på flåset.

Den här veckan har också ägnats mycket åt vår hemsida (eller egentligen hemsidor, då vi ju numera har en på svenska och en på engelska). Vår känsla för huset är en helt annan än för bara ett par veckor sen då huset medförde mer problem än nöje. Nu har vi fem aktiva förfrågningar för högsäsongen och det känns riktigt ljust.

Lill-Åsa har varit ledig torsdag och fredag eftersom läkarna då gjorde sina examinationer och hon i och med det inte hade något att göra på jobbet. Hon var inte ledsen för det. Hon har fått njuta av att vara hemma och pyssla och dona som ju är hennes favoritsyssla.

Nya underlägg/tabletter blev inköpta. Väldigt billiga och färgglada.

IMG_0243

På fredagar får man ju köpa blommor till hemmet. På blomaffären säljer de hyacinter som tulpaner typ.

IMG_0245

Man stoppar dem i en vas med vatten även om de faktiskt har en liten lök. Det är ju faktiskt vinter här och säsong för hyacinter. Vi tar ju seden dit vi kommer.

IMG_0246

Idag hade vi planerat att gå till en skatteagent för att deklarera. Här kallar man det dock inte för att deklarera utan man säger att man gör sin tax refund. Alltså förväntar de sig att man alltid får tillbaka pengar och det tycks vara så det är. Frågan är bara hur mycket.
Glada i hågen och med alla papper under armen gick vi till samma tax agent som vi var hos förra året. Skillnaden var dock att vi förra året var där i oktober och då var det bara att droppa in. Så var inte fallet idag. Fullbokat hela dagen. Vi får boka en tid för nästa lördag helt enkelt.

Pontus har lovat att grilla kyckling ikväll och till det blir det lite grekiska godsaker. Sen ska vi bara njuta.

4 kommentarer:

Anna sa...

Tack för en både god och jättetrevlig lunch!! Supermysigt!

Jättefina tabletter med underbara färger.

Vad duktiga ni är med löpningen och vad roligt att ni gör det tillsammans.

Hoppas att bion var bra!
Puss

Gun sa...

Åsa du är så bra på fix å trix :-) När vi gick genom putsmedel, sköljmedel, trasor etc på Ge-Kå's i Ullared så berättade jag om att det här är min syster favvo avdelning (det har inga zip-påsar). :D
Superbra och kul att ni tränar ihop.
Vi äter grekiskt var och varannan dag nu när vi har "sommar", mums
Kram

mammaxtre sa...

Kram till er båda från mig.

Birgitta sa...

Kul med trevliga kollegor. Det där med "Tax refund", låter intressant.
Är det inget man kan göra själv undrar jag som gillar att deklarera.
Vackra Hyacinter.