oktober 14, 2011

Pontus 16 år

I torsdags hade Lill-Åsa semester. Egentligen skulle hon ha varit ledig på fredagen då ursprungsplanen var att vi skulle åka bort i helgen. Poppe ville sen inte åka iväg och det är ju han som bestämmer när det är han som fyller år. Han ska på party imorgon kväll och då kan vi ju förstå att han inte vill åka iväg och spela Fia med knuff med oss tanter.

Lill-Åsas arbetskamrat, Karen bestämde sig för att gå på en begravning på fredagen och då erbjöd sig Lill-Åsa att vara ledig på torsdagen istället. Trevlig som hon ju är. Lill-Åsa var ju inte direkt ledsen över upplägget då ju fredagar är bästa dagen på kontoret då man får dricka bubbligt och alla drakar är på bättre humör.

Poppe är van vid att ha två födelsedagar då han ju är uppväxt med delad vårdnad. Han hade fått ett paket, innehållande flera små paket, skickat från Sverige från sin andra familj och bestämde sig för att öppna det på torsdagen. Eller så var han bara otålig :)
Emma hade skrivit alla charmiga etiketter och han blev glad för allt som låg i det gröna paketet.

IMG_5329

Pontus gör tummen upp för paketet och den fina T-shirten som var i hans favoritfärger.
IMG_5333

Fredag

Eftersom Pontus går i skoluniform dagtid kunde han även på fredagskvällen ha på sig sin nya T-shirt.

Vi åt födelsedagsmiddag bestående av den traditionella nachosmiddagen som Pontus önskat sig. Han växlade mellan att äta och att öppna paket.
Han var väldigt tacksam för allt han fick!

IMG_5336

Pingvinfamiljen njuter av en mysig födelsedagsmiddag.

IMG_5337

Födelsedagsbarnet har saknat Gott och Blandat och vi förstår om ni tycker att det ser konstigt ut med tejprullar och andra konstiga saker men det finns en anledning. När man kommer ny till ett land och inte har några saker och dessutom gillar att hålla fingrarna sysselsatta då är tejp, klister och gummisnoddar guld värda. Det tyckte Lill-Åsa var en bra idé så så fick det bli och Pontus blev jätteglad och han sa flera gånger,
"Åh, du känner verkligen mig". Tänk vad lite gummisnoddar och tejprullar kan skapa glädje.

IMG_5338

Han var jättenöjd med födelsedagen och njuter (som man själv gör) av all uppmärksamhet man får på Facebook när man fyller år.

3 kommentarer:

Mamma/sväris/bonus sa...

Än en gång Grattis Pontus. Har ännu inte som ni ser lärt mig när man ska gratulera om det ska komma rätt. Jag uppvaktar Pontus när jag kommer (då har han nog ätit upp gott och blandat) och har tid på sig att önska sig något
Trevlig helg
Fredagskram från mig

Anonym sa...

Grattis Pontus. Vad roligt att du fått så många presenter och blivit firad två gånger. Det är så fina bilder på er nya lägenhet. Det kommer kanske fler?/Birgitta

anna sa...

Kul att du fick en riktigt bra födelsedag! Härligt att sprida ut firandet lite!
Gott och blandat såg ruskigt gott ut!

Vad härligt Lill-Åsa med en ledig dag så där mitt i alltihopa.

Ha nu en riktig tokskön helg
puss