oktober 21, 2011

Jag älskar Sven

Veckan som gått

Vi börjar med att berätta om söndag kväll då vi beställde hem pizza från Svens. Väldigt goda pizzor men vi saknade pizzasallad lite grann. Trodde att det hörde till det svenska sättet att äta pizzor. Nästa gång får vi göra en själva.

IMG_5376

Veckan som gått har varit innehållsrik. Måndag var dock lugn. Vakna, jobba/skola, äta, titta TV, sova. I och för sig skojade vi till det lite grann eftersom vädret var så bra. Pontus grillade hamburgare som vi åt på terrassen.  
På onsdag träffade vi kompisar och körde lite AW på Operabaren. Vi glömde kameran men kul hade vi. Vi hann även med en sväng förbi The Rocks och Sydneys äldsta pub. Igen.
Förra lördagen var ju Lill-Åsa hos en Tax Agent som vi inte tror att man översätter till hundspion på svenska. Det är nog snarare åt revisorhållet. Lill-Åsa fick som sagt tillbaka en fin summa pengar. Igår kväll var det Åsas tur att träffa samma tjej och det gick ännu bättre för henne. Vi som hade trott att vi skulle bli skyldiga pengar. Anledningen till denna trevliga utdelning är att man inte betalar skatt upp till ett visst belopp och vi hann ju inte jobba så länge innan den 30 juni.
Detta firades med ett glas bubbligt framför TVn faktiskt. Ibland orkar man ju inte göra till sig och det var ju trots allt ett avsnitt av Bing Bang Theory som vi inte hade sett.

Fredag igen. Idag orkade vi göra till oss. När vi kom hem med matkassar och svettiga trötta fötter, behövde vi hämta andan. Vi slängde in allt i kylen och gick upp på terrassen och bara njöt av livet i en halvtimme innan det var dags att laga den traditionella fredagsmaten, nachos. Vi är inte roligare än så.

IMG_5377

28 grader på kvällen. Jo jag tackar. Här ser ni Lill-Åsa fotografera det otroligt mysiga kvällsljuset.

IMG_5378Just nu är det lite tomt vid vårt utebord som rymmer 6 personer men om 2 månader, 11 dagar och 4 timmar sätter sig Karin, Kjell och Gun på ett flyg på väg hit. Då blir vi fler runt bordet och oj vad vi ser fram emot det.

IMG_5379 
På tal om Kjell. Vi har lite funderingar på hur våra gäster ska sova när de kommer hit. Ibland kan det hända att Kjell snarkar lite och han vill nog inte heller dela rum med sin före detta fru. Vi har därför tänkt att han ska sova här, mellan våra två terrasser. Kanske att det blir varmt men då är det bara att ställa upp dörrarna och lufta ut. Så här ska ha en extrasäng för herr Larsson.
 IMG_5380

Så här ser det ut om man står på den övre delen av trappen och tittar ner mot ytterdörren. För att förtydliga, så har vi ingenting förutom Kjells rum, snigelterrassen och grillterrassen på övervåningen.

IMG_5381 
När man kommer nerför trappen kan man se vad klockan är i Sverige och i Sydney.
 
IMG_5382

Ha det gott och en njut av helgen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att ni får en skön helg.
Vi skall ha gemensam städdag i vår Samfällighet i morgon kl 10. Det brukar ta en timme eller två, så det är inte så betungande. Vi har det lite svalare än er, men solen skiner fint.

Anonym sa...

Den anonyme kommentaren kommer från mig, Birgitta

Lotta sa...

Men så stort ni har det. Vilken lägenhet!

Trevlig helg!

anna sa...

Vilken trevlig vecka!! Visst gick den fort.

Man måste be om salladen särskilt. Man får den inte per automatik vid hemkörning bara när äter där.

Ha en härlig helg puss

Gun sa...

Och vi längtar till den altanen vi me :) framför allt längtar vi efter er. Pappa pratade faktiskt om boendet när vi var på fjället. Nu kan vi visa honom :)
Tänk att ni har så varmt på eftermiddan, underbart. Jag går med dunjackan till Solrosen. Anna skrapar rutan.... Ska bli toppen att få en månads paus från vintern när den dragit igång. Men känns konstigt att vara ifrån familjen en hel månad, fast jag är ju med en annan del av familjen.....
Kram och trevlig helg