oktober 26, 2011

Berit

I ena hörnet av det som vi tidigare har kallat snigelterrassen (som vi nu måste döpa om efter vår totala utrotning av dessa djur) har vi insett att vi har ett fågelbo. Vi visste att vi hade en fågel där för den har skrämt skiten ur oss ett antal gånger. För ett tag sen insåg vi att det är en fågelmamma som ligger och ruvar på små ägg. Vi vågar därför inte ens rensa rabatten i det hörnet då vi inte vill att hon ska överge äggen för länge och i och med ta kål på de små liven. I måndags när Lill-Åsa kom hem från jobbet var det 30 grader varmt och hon sprang därför upp för att öppna terrassdörrarna för att vädra ut. Hon såg att det låg små äggskal över hela fd snigelterrassen. Hon är lite överkänslig när det kommer till djur och såg framför sig hur en stor boa konstriktor kommit dit och ätit upp de små äggen. Kan ormar klättra tre våningar upp för att de är lite småsugna på fågelägg? Finns det ens boa konstriktors i Australien?
Hon tog Åsa i handen efter middagen och gick upp för att kolla läget. Vi hittade ingen orm men däremot små dunbollar stora som golfbollar. Nu har vi döpt om den terrassen till Fågelterrassen. Lite störda är vi dock över att vi inte kan rensa ogräs i vårt vänstra hörn. Och att vi knappt kan hänga tvätt för att vi är rädda för att skrämma iväg Berit och hennes små bebisar.

Stieg Larsson har gjort succé även i det här landet. På vägen hem från jobbet idag såg Lill-Åsa en bussreklam för en annan svensk favoritbok. På engelska heter den Cell 8 och på svenska, Edward Finnigans upprättelse. Faktiskt henne favorit av Roslund & Hellström. Lite roligt dock att de säljer denna bok med hjälp av Stieg Larssons framgångar. De råkade bara dela samma utgivare.

photo (34)

Sen vi lämnade Waterloo och vårt fina gym där har vi alla tre känt ett behov av att träna mer.
I helgen pratade Åsa och Pontus lite mer om detta och beslöt sig för att börja boxas som träning. Nu är vi lite fattigare men det är ändå så mycket billigare än att köpa gymkort. Planen är att gå upp på Berits terrass och träna. Vi hoppas att hon ska godkänna detta tilltag.

IMG_5420

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Visst blir man lite nojig när det gäller fågelungar. Vi har Tornseglare som har sitt bo mellan vindskivor och takpannor, på vårt hustak. De har in- och utflygning precis där vår torkställning står.
När det är dags för ungarna att flyga ut, i mitten på augusti, vill jag inte hänga tvätten där.

Gun sa...

Ni vet väl att småungar går och lägger sig tidigt. Så ni får träna tidigt så ni inte väcker de små dunbollarna :)
I Thailand var det Kerstin och hennes ungar, vem av er är det som har sån dragningskraft för djuren.
Vet ni vad det är för sorts fågel? Hälsa Berit
Kram till alla i er stora familj

Anonym sa...

Ni har ju världens bästa uteplats för sådan träning. Jag tror inte det finns en bättring träning än boxning. Vad bra att ni valde kvalitetsgrejer. Man får så ont i händerna annars.

Vad gulligt med små fågelbebisar!! Bra mycket gulligare än sniglarna. Jag lovar att inte bjuda dem på skumpa :-)

Puss
Anna

lotta sa...

Jag som älkkar att ha fåglar omkring mig, utomhus, skulle njuta av att ha ett litet fågelbo i terassen.

Ha det fint

Marie KJ sa...

När vi var på kryssning i Medelhavet så såg vi reklam för Stieg Larsson böckerna i alla hamnar (Tunis, Genua, Cannes, Barcelona, Rom och Palma) Coolt att vara svensk ibland!