juni 22, 2009

Väskbytardag

Söndag

När vi checkat ut och ställt in våra väskor i ett förvaringsskåp gick vi en sista sväng på stan. Som på så många andra resor vi gjort, regnade det så här den sista dagen. Vi tror att det ska göra att det blir lättare för oss att åka hem, men inte ens det hjälpte. Vi lekte med tanken att vi skulle åka till flygplatsen, hyra en bil och bege oss ut i det irländska landskapet. Vi tror nu i alla fall att våra chefer är glada över att vi ändå bestämde oss för att åka hem.

När vi gick där och filosoferade hörde vi konstiga ljud. Det visade sig vara midsommarfirande i Temple Bar.

IMG_5423

Så här konstiga ser man ut när man firar midsommar på Irland. Vi tror nästan att vi föredrar den svenska varianten med blomsterkransar på huvudet. Högst upp i denna stång satt en docka. Fast nu när vi tänker efter så kanske de inte är så tokiga i alla fall de där hattarna.

IMG_5420

Så vad gör man en regnig söndag i Dublin när man väntar på att åka ut till flygplatsen? Ett alternativ är att sätta sig på puben. Det föredrog vi.

IMG_5424

Denna imponerande figur var 2,5 meter lång och kostade endast
EUR 5 500. Vi tänkte på att Pontus hade blivit djupt imponerad av RoboSteel och tog därför ett foto.

IMG_5428

Vi unnade oss en taxi till flygplatsen som faktiskt inte blev så mycket dyrare än att åka flygbuss. På tal om taxi. På väg hem från Cityterminalen klockan 23.40 ringde Lill-Åsas telefon. Det var en Johanna som saknade sin väska och som gärna ville byta tillbaka sin röda mot vår. Eftersom vi nästan var på Åsen när hon ringde och ögonlocken var tunga kändes det inte som något hett alternativ att återvända till stan för att möte henne. Bytet har därför skett under dagen istället.

Den här röda väskan är alltså inte vår utan Johannas och i den fanns hennes förlovningsring som hon fick i helgen och som vi har förvaltat åt henne över natten.

IMG_5434

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
såg på nyheterna här i Sydney om midsommar firande runt om i Europa. Trodde faktiskt inte att det firades på så många ställen. Helt klart är inte de små grodorna kanske det tokigaste man kan göra.

Hoppsan med väskan. Tur att det gick så smidigt att spåra varandra!!

Fick mitt svar om Greklands resan. Så knappt en månad kvar, underbart!!

Kram
Anna

Lotta sa...

Hej Tjejer, vad ni reser, otroligt skön livsstil må jag säga. Jag kan meddela att ni fattades hos hemma hos Marie i söndags. Jag och Eva E hade gjort hemläxan, vi hade båda två tittat på Svart katt-Vit Katt. Jag har förstått att speciellt någon av er är en fena på att hitta lägenheter att hyra utomlands. Kan jag möjligen få tips och råd vart jag ska söka. Jag och en vännina ska till new York i oktober varför jag undrar. Ha dte gott // Lotta

Pingvinfamiljen sa...

Hej Anna,

Ja Naxos blir det den 18 juli men först drar vi till Ängelholm den 9 juli och hälsar på Uffe och Karin hänger också på. Dessutom sammanstrålar vi med Poppe där innan han bor hos Ricardo i några dagar.

12 arbetsdagar kvar...

Pingvinfamiljen sa...

Hej Lotta,

Ja det var synd att vi inte kunde komma i söndags. Vi kommer att fira Marie på fredag istället. Dock utan alla er tjejers trevlig sällskap.

Åh vad härligt det låter med New York i oktober! Vi skulle också vilja se New York på hösten med alla fina löv i Central Park. Tyvärr är New York en utav de få städer där vi inte lyckats hitta några billiga lägenheter själva. Antagligen för att lägenhetspriserna är så höga där. Det finns ju självklart gott om hotell i alla prisklasser. Vi brukar ofta när vi bor på hotell boka via www.hotels.com.

Kram Åsa och Åsa

Mrs Aspen sa...

Woops! Tur att hon kunde få tillbaks sin ring! Men, varför låg den i väskan och inte på fingret? Kram på er! / Mia, Björn, Pontus, Emma, Bodil, Jan och Ricardo i sommarhuset

Åsa E R sa...

Hej Asplunds/Enbergs,

Ja vi tyckte också att det var konstigt att hon inte hade ringen på fingret. Vår egen teori var att den kanske var för liten eller för stor.

Kram kram