juni 12, 2009

Matkaravan och skolavslutning

När Lill-Åsa fyllde år fick hon en ritplatta (Wacom Bamboo) av sin fru i present. Man kopplar den till datorn och kan rita med en penna istället för med musen. Det här är ingen lätt sak att vänja sig vid men det underlättar definitivt i ritandet. Alla bilder från och med förra inlägget är ritade med detta verktyg.

IMG_5234

När Åsa fyllde 40 år fick hon två biljetter till Matkaravan i present av Björn och Mia.
Vi samlades 16.30 utanför China Market på Olof Palmes gata och gick i samlad trupp med våra små shoppingkorgar mot Hötorget.

IMG_5236

Här står vi på Hötorget och lyssnar på när vår karismatiske guide informerar oss om vad man ska tänka på när man köper och tillagar vit sparris.

IMG_5237

Vi gick sen in i Hötorgshallen och fick prova olika russin från olika delar världen. Våra favoritrussin kommer från Sydafrika. De är gula. Vi fick också prova olika typer av oliver som man inte visste fanns. Soltorkade och andra som var väldigt beska. Men goda.

Vi gick sen bort till ett turkiskt stånd där vi fick smaka olika meze. Helt otroligt gott och vår favorit under turen. Se hur entusiastisk vår guide är. Han hade en enorm röststyrka och en utomstående kvinna som gick förbi höll instinktivt för sina öron när hon passerade honom.

IMG_5238

Det var inte bara röstresurserna som man slogs av utan även saliven som sprutade ur munnen på honom. Mycket kunnig guide men jösses så mycket saliv som kan komma ur en mun.

 

Matkaravan-1

Vi var ett gäng på 10 personer och en av dessa hade glasögon och därför skickade vi fram honom närmast guiden så att han fick ta emot de värsta regnskurarna. Den här stackars killen var supermegaallergisk mot jordnötter och skaldjur men hade räddade vår kväll.

makaravan-2

Förutom Hötorgshallen fick vi även besöka ett par asiatiska affärer där vi fick lära oss mycket om ovanliga råvaror och hur dessa ska användas. Visste ni att ni kan köpa ett antal kvistar med fantastiska orkidéer för 28 kronor i Stockholms lilla China Town? Ni som kommer på middag hos oss framöver kommer antagligen få bordet dekorerat med orkidéer.
Turen avslutades på Taj Mahal där man säljer mat från Indien och Pakistan. När turen var slut kände vi att en resa till Indien/Sri Lanka känns ganska lockande.

IMG_5239

Vårt sug till Indien ledde till att middagen intogs på en indisk restaurang på Hornsgatan innan vi åkte hem.

IMG_5240

Vi åkte hem med en känsla av att vi hunnit uppleva mat från många olika länder och kulturer.

Nu klurar vi på när vi ska klämma in en resa till Indien i vår redan fullspäckade resplan. Mycket behagliga problem.

Idag har Poppe gått ut sjuan! Stora killen. Han kom hem från avslutningen i kyrkan och var hög! Han hade tidigare idag fått ett paket med godis som skickats från familjen Holmström. Efter en god avslutningsmiddag med vin och Cola smög han in på sitt rum med sitt godis med ett leende på läpparna med vetskapen om att han är ledig fram till den 25 augusti.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wow vilken kul upplevelse ni fick!! Trots salivduschen.

VAd kul att godiset kom på rätt dag!!!
Så länge, mera än 2 månader!

Nu ser vi fram emot ännu flera illustrationer Åsa! Gillar guidens öron mycket!

Ha en underbar helg,
vi åker och kastar lite snöbollar i Blue mountains!
Stor kram Anna

Anonym sa...

Vilken grej! Jätteroligt och inspirerande. Så skönt nu för alla barn med ett långt sommarlov framför sig. Önskar man kunde få uppleva det igen. Närmast väntar väl pensionen om några år. Har jobbat 10 dagar och varit ledig 1 dag. Men nu är jag tre ledig och ska ta emot "gamla" svägerskor och Maggi i kväll. mycket skratt blir det
Kram mamma

Marie KJ sa...

Wow vad coolt. Vi vill också gå på en matkaravan! Vi älskar ju (tyvärr) mat!!

Mrs Aspen sa...

Jamen vänta nu, hela grejen var ju att ni skulle kunna stanna hemma och känna att världen kom till ER. :)
Ja, ja.
Vad kul att ni tyckte om det!
Kramar// Mia & Björn