juni 06, 2009

Hipp hipp hurra för det är Sveriges dag idag

"Det finns faktiskt två skäl till varför vi har valt just den 6 juni till vår nationaldag. Det ena är att den 6 juni 1523 valdes Gustav Wasa till kung och lade grunden till ett svenskt enat nationellt rike, vilket kanske är skäl nog till en nationaldag. Anledning två är att den 6 juni antogs 1809 års regeringsform, som fastslog de medborgerliga fri- och rättigheterna med bl.a. religions-, tryck- och yttrandefrihet, inte heller det en dålig anledning till firande."
Den här informationen snodde vi får Hällekis-Kuriren. För er som blir ruskigt nyfikna på vart Hällekis ligger kan vi tala om att det ligger 2,5 mil från Lidköping. Lidköping ligger 35,5 mil från Stockholm.
Alltså lika långt som det är mellan Malmö och Hamburg…

Vi svenskar är ju inte så duktiga på att fira vår dag. Inte alls som norrmännen, amerikaner och fransmän. Vi försökte bli lite extra nationalistiska och funderade lite på vad som är typiskt svenskt.
Här är Lill-Åsas alster.

svenskt

Eller är det kanske allas vår egna lilla kronprinsessa som är det svenskaste vi har. Fast hon är ju halvtysk. Fast hon känns väldigt svensk.

Victoria Vi ska fira nationaldagen med fläskfilégryta, klyftpotatis, god sallad och gott vin tillsammans med Poppe och hans kompis Peter som ska sova över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har man tråkigt och är lite låg är det bara att gå in på Papakia så lyfter sig humöret och man storskrattar för sig själv. Och längtan till Grekland blir inte mindre. (69 dagar kvar)Vilken fantastisk tid ni hade på Naxos där jag också fick tillfälle att vara. Tack för det!
Kram mamma

Anonym sa...

Ni glömde ju Ikea !!!
Ler*
På jobbet här sitter vi ju tre svenska anställda & jo kunderna tycker det är lite kul, dem blir bjudna på kaffe & ballerina kex om dem vill, Postens killar slåss om vår gata, då man på 24 kan få sig en dajm eller två :O) kul att kunna sprida gladja till alla i vardagen !

kram kram Lollo