mars 08, 2008

Veckan som gått och gräddfilsincidenten

Tisdag

Tok-Åsa hade fått tips av Cecilia på jobbet om en salong där hon går och får ansiktsbehandling. Tok-Åsa som är en ansiktsbehandlingsoskuld blev lite sugen på att prova och i tisdags var det så dags. Salongen ligger på en tvärgata till Sveavägen längre bort mot Norrtull och är ganska nyöppnad. Det var en helt underbar upplevelse och förutom rengöring, peeling och andra godsaker, fick hon ögonbrynen plockade och masserade axlar och nacke. Ren, fräschare och lite mosig åkte hon hemåt.

Torsdag

Tok-Åsa var på invigning hos IDG av en ny site för it-tjejer, logiskt kallad it-tjej.se. Gratis vin och gods snittar och en ganska hyfsad föreläsning bjöds det på.

Lill-Åsa klev ut från jobbet till denna klarblå himmel.

DSC00340

Lill-Åsa hade stämt träff med Karim vid korvmojjen vid Mariatorget och klev av bussen vid Slussen och försökte fotografera temperaturen som visade på 8 härliga grader, men hon fick bara med klockslaget 16.41.

DSC00341

Så här ser Slussen ut i början av mars.

DSC00342

Lite vårtecken på väg mot korvmojjen där en 150-grammare intogs på en bänk i solen. Första picnicen kan man ju faktiskt säga.

DSC00343

Naturligtvis hade inte Lill-Åsa och Karim bestämt träff för att äta hamburgare ihop utan för att dricka öl. En Guinness och en Kilkennys på Black & Brown.

DSC00345

Efter en stund anslöt även Tok-Åsa som fått nog av minglingen. De tog sedan sällskap hem mot Åsen.

Fredag och gräddfilsincidenten

Lill-Åsa var ledig och sov så sött när Tok-Åsa smög iväg till jobbet. Lill-Åsas dag gick i hemmafruns tecken. Städa, tvätta, handla och att ta hand om unge dränkt i gräddfil... Som vilken hemmafru som helst.

Pontus hade varit i tunnelbanan på väg till Fruängen med några kompisar när han såg en gräddsfilförpackning på marken som han trodde var tom. Han tog sats och hoppade jämfota... Förpackningen var inte tom och Pontus beskrev det som värsta explosionen. När han ringde hem till Lill-Åsa för att förklara att han behövde komma hem för att byta skor förstod först Lill-Åsa inte vad det var för vitt han hade fått på skorna. Hon bad honom därför att bara försöka torka bort det. När han sedan kom hem med gräddfil upp till knäna förstod hon vidden i problematiken och hade väldigt svårt att hålla sig för skratt. Hon grämer sig lite för att hon glömde ta kort innan hon började skosaneringen.

På kvällen åt vi en sen mysmiddag eftersom Lill-Åsa inte kom hem från Kungens kurva förrän 18.15. Handla aldrig på Kvantum en fredageftermiddag! Det är byst med folk och ca 40 000 små barn som är fredagströtta och bara skriker rakt ut. Hua.
Den fredagsdrinken smakade godare än vanligt.

1 kommentar:

Eric sa...

Hej!

Men så mysigt med ansiktsbehandling. Lyxigt!!!

Vad härligt att våren är på väg. Lite blå himmel och blommor kan göra underverk för humöret. Men nästa helg blir det säkert ännu varmare? Valencia borde väl bjuda på varmare väder?


Stackars Poppe, fast jag är grymt besviken på att du inte fotade först. Tänk vad förvånade alla måste ha blivit. Man lär sig av sina misstag antar jag...
Nu vet jag att jag inte ska hoppa på en gräddfil om jag ser en sådan, fast kanske inte så stor chans här down under;-)

Nej, nu ska jag bara ladda upp hemsidan och sedan tillbaka till kvällens film.
Kram på er