mars 15, 2008

El Kungos kurvos

Klockan 12.30 när det var dags att börja bege sig mot Skavsta hade Lill-Åsa lyckats med konsten att söla ner två finskjortor. Skjorta 1 = frukost, skjorta 2 = lunch. Hon insåg att det inte var någon idé att göra sig till och klä upp sig.

På Skavsta gick allt väldigt smidigt och vips satt vi i baren och njöt av en nachostallrik och alkoholhaltiga drycker.

P3140001

Flygresan tog 3,5 timme och till vår stora förvåning verkar det inte vara någon tidsskillnad mellan Stockholm och Valencia. Ingenting som vi har märkt i alla fall.

Vi drack vin och livet lekte. Inte en luftgrop på hela resan. Utsikten var det inte heller något fel på.

P3140009

Väskan kom på bandet efter typ 1,2 sekunder så det var bara att knata rakt ut i den 17 gradiga värmen. Efter fem minuter i taxikön satt vi i en taxi med en chafför som pratade spanska med oss och berättade om festivalen Fallas (uttalas Fajas).

P3140017

Efter en kvart parkerade han utanför vårt lägenhetshotell, Apartamentos Plaza Picasso. Lägenheten var en glad överraskning och de hade gett oss en tvårumslägenhet till priset av en enrumslägenhet. Så nu på semestern har vi ett rum mer än vad vi är vana att ha hemma. Ett extra rum till en son eller mamma/svärmor.

P3140004

När vi dumpat väskorna på rummet begav vi oss ut på jakt efter en supermercado. Den trevliga killen i receptionen pekade och berättade hur vi skulle gå. 7 minuter åt ena hållet. 7 minuter senare stod vi här. Welcome to El Kungos Kurvos Valencia.

P3140024

Eftersom vi låg lite minus i vätskesbalansen sveptes en Cola på stående fot.

P3140026

Att handla i supermarkets utomlands är lite av en hobby så vi njöt med vår kundvagn. Sammanfattning av El Kungos Kurvos Valencia: 50 hyllmeter med yoghurt och 2 meter luftbröd. Men vad gör det när man är mest intresserad av hyllan med cava och patatas fritas :-)

P3140028

Nu är klockan 22.00 och eftersom receptionskillen ej rekommenderade att vi använder hotellets internetuppkoppling ska vi nu svepa vår cava och ta en taxi in till stan för att blogga på ett internetcafé och sen äta tapas.

2 kommentarer:

Eric sa...

ÅH SÅ KUL!
Lajbans att ni redan blogat!

Tittar på fotot från flyget och blir alldeles tokig av reslust. Åh så vackert!!!!
17 grader på kvällen...underbart.
Så lägenheten är som en serviced apartment?

Micke och jag blir alldeles nostalgiska. Carrefour!!
Denna kedja var den enda mataffären som var något att ha i Singapore...där rostade de kastanjer så det luktade så kraftig att jag alltid ville spy när vi kom till den delen av affären. Kanske nästan framkalla lukten bara vid tanken. Häftigt!

Åh vi ser verkligen fram emot fortsättningen.
Var rädda om er och njuuuut!

Kram Anna och Micke

Anonym sa...

Så härligt ni har det. Och jag hade kunnat få ett eget sovrum. HHmmm. Ingen svärmor i mitten då på brollopsresan:-)
Ha de så bra
Kram Mamma/svärmor