mars 30, 2008

Kulturkrock i Uppsala

Idag skulle vi i vanlig ordning göra det vi brukar göra på lördagar. Städa, tvätta och handla. Halvvägs genom sysslorna gick Tok-Åsa ut i uttråkningsstrejk, så handlingen blev aldrig gjord. Med ett nystädat hem och rentvättade kläder åkte vi istället till Uppsala. 

P3290001

I Uppsala är det dyrt att parkera bilen. 10 kronor för 12 minuter så vi småsprang genom stan. Vi såg staden i ögonvrån kan man säga :)

Här hann vi med att se lite vatten som rann fint genom staden...

P3290004

Sedan sprang vi vidare till Uppsala Domkyrka. Lite fakta för er som känner för att lära er något...

Kyrkan är tillsammans med Nidarosdomen i Trondheim den största i Nordeuropa (118,7 meter lång och lika hög i de båda västtornen), och den största av dess klockor, kallad Storan, är Sveriges största kyrkklocka.

Gustav Vasa och Carl von Linné är begravda i Uppsala domkyrka.

P3290006

När vi satt och åt lunch slog det oss att det bara var fullt med svenskar överallt. Vi träffade faktiskt bara en person med utländsk härkomst och han var inte ens särskilt trevlig. För att uppväga denna totala snedfördelning slängde vi oss i bilen och åkte till Heron City.

P3290007

Ikväll ska vi keka reker med knena.

1 kommentar:

Anonym sa...

HEJ PÅ ER!

Låter som en skön dag. Man kan ju inte göra nytta en hel lördag! Fy sjutton vilken dyr parkering, sånt är så tråkigt att lägga pengar på.
Uppsala har väl ganska ung befolkning tack vare alla sina studenter. Minns mest när Anneli bodde där och hur äckligt deras drickvatten var. Då var Blue mountains vatten som vin i jämförelse.

Hoppas att rekorna smakade!
Ha en skön söndag.
Vår är redan slut...vart tog denna helg vägen??
Kram Anna