februari 04, 2007

Vi ställde in Diana på Hamngatan 2 i Vaxholm där Waxholms hotell ligger. Vi kom fram vid 14-tiden. Checkade in och gick sen på promenad. Promenaden spetsade med lite shopping och vi hittade äntligen vattenglas med tunn kant som passar bättre till våra vinglas.
Vi gick sen en sväng till Systembolaget där vi gjorde den absolut billigaste inhandlingen någonsin; 27,50. Vi köpte en cider och en öl och satte oss i solen på vårt rums balkong. Tittade på utsikten och njöt. När det blev för kallt om stussen gick vi en trappa upp till en väldigt fin bastu. Där var det betydligt varmare om rumpan.
När vi var varma och fräscha gick vi till stora matsalen och tog en drink och blandade nötter. Vi gick efter det tillbaka till vårt rum och tog av oss alla kläder och kröp ner och läste tidningar innan det var dags att ladda om för middagen. Middagen bestod av tre rätter och dessa beskrev vi i förra bloggen. Vi fick sitta i lilla matsalen då den stora var abonnerad av ICA Stop som hade personalfest. Detta visade sig vara nog så bra då den var lite mer ombonad och varmt inredd.
Efter den goda middagen gick vi på en till promenad för att smälta maten lite. Vi tog sen ett glas vin på Hamnkrogen och beskådade Vaxholms B-klientel :-) Vi fick komplimanger och erbjudanden som vi väluppfostrat tackade nej till.
Vi kröp sen ner i den sköna sängen och sussade gott.
Frukosten intogs i stora matsalen och bestod av allt det som man önskar av en frukostbuffé. Bäst poäng får nog flingorna som var magiska.
Vi och Ivar åkte sen hemåt via Skärholmen där vi handlade sängkläder till Poppe, strumpor och en efterlängtad semla till Lill-Åsa. Imorgon börjar vi vårt sunda liv :-)
Klockan 17.30 gick vi över till Asplunds. Vi blev bjudna på god välkomstdrink medan Björn fixade middag. Till huvudrätt fick vi Biff Rydberg med en senapsgrädde som var gudomlig. Till efterrätt blev det creme caramel med vit chokladmousse. Se bild i fotoalbumet.
Emma var lika charmig som vanligt och det var också kul att se vilken syskonkärlek som finns mellan henne och Poppe.
Titta gärna på i fotoalbumet på foton både från Vaxholm och middagen.

3 kommentarer:

fam_holmstrom sa...

Så mysigt att ni är hemma, vilken ljuvlig helg ni har haft.
Bilderna var helt otroliga, vilket vackert väder det är på bilderna. Härligt:))
Detta måste ju ha laddat batterierna ordentligt.

Vår helg var skön, känns lite jobbigt att ha vaknat upp nu och veta att nu börjar vardagen på riktigt för oss. Idag är det inskrivning i skolan och sedan skolstart i svenska skolan på kvällen. Så pirrigt att ingen sovit speciellt bra.

Stor puss o kram

Pingvinfamiljen sa...

Vi har precis uppdaterat med fotona från middagen hos Asplunds. Vet inte om ni hann se dem. Hälsa Eric och önska honom lycka till med skolstarten. Han kommer att fixa det galant! Cool som han är!

fam_holmstrom sa...

Trevligt! Vilken härlig helg ni har haft, förstår att det sunda livet inte känns helt fel...
Jag känner verkligen ett behov av det idag, känner mig nästan illamående efter allt som ramlat ner i magarna i helgen.
Sov gott på er
Anna