maj 25, 2014

Ringormar, morsdag och permanent uppehållstillstånd.

Vi är ju konstiga. Vi har glömt att blogga om bland det största som hänt den sista tiden. Vi får skylla på att det har varit så mycket som hänt. 2014 är sannerligen ett spännande år. Ungar flyttar ut, katter flyttar in, tanter och katter flyttar…
Jo det som har hänt är att vi äntligen har fått permanent uppehållstillstånd och vi får alltså stanna så länge vi vill i Australien! Känns skönt att vi nu är färdiga med att betala för allt som behövdes för att få detta. Detta skedde torsdagen innan flyttade så det kom lite i skymundan. Vi firade dock med finvin på fredagen.

Lill-Åsa har fått ett märke på armen som hon först trodde var ett myggbett. Sen ändrade den formen och blev lite konstig. Eftersom lite googlande och ett besök hos apoteket konstaterades att det är ringorm. Våra katter hade ju det när vi adopterade dem så de har väl smittat henne. Hon tycker ju om att ha svamp. Lite av en hobby faktiskt.

photo (27)

Ibland så visar våra små darlingar ganska bestämt att de vill ha vår uppmärksamhet. Som i fredagskväll när vi skulle beställa hem middagsmat.

photo (29)

Igår morse när vi vaknade ställde vi upp vår sovrumsdörr och katterna hoppade upp i sängen för lite gos. Maverick ääälskar att bli klappad medan Morris nöjer sig med kortare stunder innan han lägger sig en liten bit ifrån.
Marie får inte nog av foton på våra missar så vi skickade den här till henne och hon undrade varför Maverick ser så arg ut.
Saken är att han kan se riktigt jäkla förbannad ut medan Morris ser mer ut som varför-är-det-ingen-som-älskar-mig-för. Men de är lika älskade och lika snälla båda två.

photo (34)

Både lördag och söndag morgon har vi ätit frukost i vår trädgård.
Livskvalitet.

photo (28)

Vi måste nog snart köpa en lite gräsklippare. Lill-Åsa som börjar få lite mer OCD för varje dag som går gick igår runt med saxen och klippte gräset. Det är ju dock så himla lite gräs så det känns nästan lite onödigt med en gräsklippare. Har man bara lite tid på sig så kanske saxen funkar… Måste nog köpa en större sax i sådana fall.

photo (36)

Just nu känns det som att vi kommer att använda vår trädgård mer än vad vi använde våra altaner i Randwick. Dels för att det är närmare ut och för att vår nedervåning är väldigt mörk så man vill liksom få in ljuset från trädgården. Än så länge har inte katterna vågat sig ut vilket vi är glada för. Här är vår övermöblerade trädgård.

photo (37)

Vi har satt ut ett antal annonser på Gumtree, motsvarande Blocket, för att sälja av lite möbler som vi faktiskt inte har plats för i huset. Vi kommer att sälja vår soffa, balkongmöbler, soffbord (redan sålt), skoskåp (redan sålt), kanske vårt vitrinskåp och lite utemöbler.
Vi har inte längre problem att fylla våra kvadratmeter. Vi har dessutom ingen plats att förvara våra dynor till utemöblerna så de får ligga ute. De kommer få stå ut med mycket fågelbajs och blader. Ta inte på er finkläderna när ni ska komma hit på BBQ…

Vi kommer nu att göra gästrummet till vardagsrum/gästrum och det nuvarande vardagsrum/matsal till bara matsal. Vi hoppas att det ska bli bra, men just nu känns det för trångt och då blir man bara gnällig.

För några veckor sen köpte Åsa biljetter till en båttur i hamnen under Vivid-festivalen. En festival när de lyser upp kända byggnader med en spektakulär ljusshow.

Så igår kväll, innan allt drog igång tog vi bussen till Circular Quay.

photo (39)

Därifrån hämtade båten oss. I priset ingick enkel buffémat och tre drinkar per skalle.

photo (31)

20140524_18212220140524_18304620140524_18414820140524_184332

Himla generöst då resan bara var i 90 minuter så det blev nästan lite stressigt på slutet med drinkarna. Men phew det gick vägen. Man vill ju inte förlora några pengar på att inte utnyttja det som ingår liksom. Lite smått stressiga och aningens kissnödiga hoppade vi sedan nöjda av båten klockan 19.00. På vägen hem stannade vi till och köpte med oss lite ost och kex för lite mys framför TVn med katterna.

Det blev inte så himla mysigt faktiskt. Maverick blev nämligen helt tokig i Lill-Åsas vitlöksost. Det blev lugnast att duka av ostbrickan och bara sippa på vinet. Katterna är helt ointresserade av rödvin faktiskt. Det kanske är bra för vikten det här med katter.

I morse gick Åsa ut igen i pyjamasen och köpte kaffe medan Lill-Åsa gjorde frukost. Ingen kollar konstigt när Åsa kommer gåendes i pyjamas. Hon är inte ensam om det om man säger så. Vi älskar det avslappnade stilen.

20140525_084149

Vi hade ett par som skulle komma och köpa vårt vardagsrumsbord klockan 10.00 i morse. Vi hann med en massa hus-pyssel innan dess. Här är Lill-Åsas favoritställe. Tvättstugan. Det finns massor av utvecklingsmöjligheter här. Dock tycker vi nog att utomhustoan är lite ofräsch. Tänk om man kunde få slänga in en burk med vit färg där. Vi ska nog snart fråga Ali om det är ok. Skulle kunna bli så himla fint.

photo (33)

En tvättkorg med ren vittvätt i.

photo (35)

Vid lunch var det dags för att utforska närområdet. Vi hade siktet inställt på Bondi Beach. Vi kan nu konstatera att vi har lika långt till Bondi Beach som vi hade till Coogee Beach när vi bodde i Randwick. Vägarna ner till stranden påminner dessutom mycket om varandra. Kanske inte riktigt lika branta backar här.

Först stannade vi till vid ett hus på vår gata som hade visning. Det såg lite fint ut på bilden utanför, men herre jävlars vilket äckligt hus. Fem sovrum och tre badrum. Om och när vi köper så ska vi ju inte alls ha så stort, men det är kul att titta. Vi kände och smutsiga efter att vi vart på visningen. Så smutsigt och familjen måste ha haft typ 8 barn för det var 2 till 3 sängar i varje rum. Personen som lyckades ta bilden som syns på visningsskylten borde få något pris, för så såg det verkligen inte ut.

photo (38)

Vi kan ju inte blommor och växter alls, men när vi gick förbi den här sa Lill-Åsa, men vilken fin hibiskus. Sedan tittade vi på varandra och gapade. Om det nu är en hibiskus på bilden nedanför, så har vi lärt oss vår första blomma. Snälla, säg att det är en hibiskus.

photo (32)

Så här glad blir man av 26 grader och sol en höst/vinterdag.

photo (30)

Det blev en liten omväg ner till stranden, men vad gör väl det.

39

Folk badar fortfarande. Vi glömde helt av att bada i år.

photo (40)

Här ser Lill-Åsa ut som Skurt.

20140525_131436

Likheten är slående.

skurt_liten_97_87307820

Efter lite lunch så gick vi en lite smidigare väg hem. Bondi Beach är verkligen jättemysigt och idag gick vi lite på bakgator som vi inte tidigare gått på och det finns fullt av mysiga affärer. Vi var även in på Nordic Fusion och tittade på en Pappelina-matta till hallen, men det får tyvärr vänta tills pengarna börja rulla in. De är fasiken inte billiga.

37

Tillbaka på vår lugna gata igen.

36

38

Du sitter vi i trädgården och bloggar och njuter av en hel papegojfamilj som bor i en utav palmerna. 5 stycken kan vi räkna till.

Idag är det morsdag i Sverige. Stort grattis till finaste mamman och svärmor önskar vi från Bondi. Puss på dig och hoppas du får en bra dag med dina andra ungar Blinkar.

23

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det har verkligen hänt mycket hos er. Kul att läsa.

Anonym sa...

Hihi Åsa och Skurt 😂
Ja det tar ju ett tag att boa in sig i ett nytt hem, ni möblerar nog lite till. Ja tvättstugan är trevlig 😃och där kan du ha kul med uppdatering, färg och buttar.
Ja det kan bli lite av tok dricka när restiden är så kort 😂🍷
Ja nog ser det ut som Maverick ger arga ögat allt 😄Sötisen. Jag uppskattar också mycket alla bilder era killar 😍
Nu ska vi upp på soldäck och mysa
Kramelikram
Gun

Anna sa...

Var tvungen att googla på ringorm, låter som det snabbt försvinner med medicin. Ser lite läskigt ut men skönt att det inte verkar så allvarligt.

Skönt att ni kan utnyttja er baksida! Blir väl säkert lite lä där så det blir användbart även under vintern. Vi sitter ju ute varje dag året runt, alltid vilket gör att det aldrig blir för kallt.
Kanske bara en sådan där trimmer som man hänger över axeln för gräsklippning, det är ju etager så det kanske är jobbigt att lyfta en gräsklippare upp och ner. Säkert billigare med en trimmer plus den tar mindre plats.

Vilken bra lösning på problemet med matsalsbordet som inte riktigt fick plats. Perfekt ju!!

Vem bryr sig om fågelbajs om man kan få äta middag med papegojor. Mysigt!

Det är fortfarande 23 grader i vattnet enligt Carmel så det är inte så konstigt att folk ligger i vattnet. 30 grader i luften är ju galet varmt så här i slutet av hösten. Det är verkligen inte synd om oss!

Det är längre än man tror ner till Bondi. Kul att upptäcka nya mysiga kvarter. Älskar hela bohem grejen med Bondi.

Marie KJ sa...

Tror som Anna, på en Trimmer. Billigare och mer praktisk om man inte har en stor fyrkantig fotbollsplan att klippa (den är smidigare i vinklar/vrår)

Ja, vissa år händer det mycket. Mitt rekordår är 1988. Blev gravid, gifte mig, köpte villa, tog högskoleexamen, födde barn.

Visst är den i hibiskus ♥