maj 03, 2014

Flyttdags?

Vårt liv blir då sannerligen aldrig långtråkigt!

Igår var Lill-Åsa hemma från jobbet igen eftersom hon känner sig lite matt i lacken och låter som en hel karl. Hon tog sig i alla fall ner till brevlådan och se där hade vi ett brev från fastighetsföreningen.
Det löd:
It has been brought to our attention that it is believed someone is keeping cats whithin one of the apartments on Level 3.
If you are keeping the cats within your apartment we ask you that you please comply with the by-laws and arrange for them to be immediately removed from the property.

Det har de ju helt rätt i och vi bor på våning 3. Nån jävel måste ha sett när kvinnan från från djurhemmet bar upp transportlådorna med kattungarna. Vem skvallrar om sånt? Vår teori är att det är någon stackars ensam jävel som också vill ha husdjur och resonerar,
Om inte jag kan, så ska ingen annan heller.
Jaha, det hann alltså gå tre hela dagar innan vi blev påkomna. Lattjo.
Vi visste ju att det var en risk att skaffa katter i det här huset och självklart har vi en plan B. Vi trodde dock kanske att vi inte skulle behöva damma av den planen fullt så snabbt.

Vi började direkt leta efter lägenheter på nätet där man tillåts ha husdjur och hittade i stort sett ingenting. Åsa skrev till syster Anna och beklagade sig lite och det visade sig att Anna har riktiga mäklartalanger. Det började hagla in länkar till annonser på chatten. Dessutom tänkte vi om litegrann med hjälp av de länkar vi fick av Anna.
Vår första tanke var att försöka hitta en lägenhet i Randwick men det skulle kännas konstigt att nog behöva byta ner sig. Nu vill vi därför ha ett helt annat typ av boende. Någon annanstans.

Åsa ringde vår agent igår eftermiddag och sa att vi fått ett brev i brevlådan och att det är vi som har skaffat katter. Vi hade liksom ingenting att förlora och tycker inte om att ljuga.
Hon skulle ringa till ägarna på en gång och höra hur de vill göra. Ägarna har vid ett flertal tillfällen sagt att de är så nöjda med hur vi tar hand om lägenheten så de kanske inte vill bli av oss. Vi får se vad som händer men vi vill nu hålla alla dörrar öppna.

Idag har vi därför varit på visningar på två hus i närheten av eller i Bondi Junction.

Första huset ligger ca 10 minuters promenadväg från Bondi Junction och lika långt till Bondi Beach på en tokmysig enkelriktad gata.
När vi kom dit var det själva ägaren som tog emot oss och inte en mäklare. En mysig gubbe som sa att vi kunde få ett lägre pris om det bara var vi två som skulle bo där. Och våra katter förstås. Det är lite lite mer än vad vi betalar nu men det kan det ju vara värt att få bo i ett eget hus. Med våra katter.

Huset är fullt av charmiga äldre detaljer och trägolv i hela huset. Allt är inte supermodernt men vi är ju ute efter lite kontrast mot det vi bor i idag. Till exempel har vi idag inget utedass. Mer om det senare.

Innanför den turkosa dörren var vi på visning. 

20109445805pio22131327

Här går Lill-Åsa uppför trappen.

20140503_100610

Som sagt, många fina detaljer. Här är ena sovrumsdörren.

20140503_100650

Sovrumstaket.

20140503_100752

Köket är inte direkt supermodernt men funktionellt. I ärlighetens namn lagar vi ändå inte så mycket mat nuförtiden.

20140503_100850

Bakgården. Helt inhägnad och perfekt för Maverick och Morris. Vi har haft en liten dröm om att ha en palm på tomten. Här fanns det tre.

20140503_100947

Mäklarens foto på samma gård.

main

På höger sida låg ett utedass och till vänster låg tvättstugan som också är utomhus men under tak förstås.

photo (5)

Enkelt men vi tror att vi kan göra det fint.
Det stora badrummet inomhus är däremot nyrenoverat.

20140503_100529

Foto taget från sovrummet däruppe. Det finns två sovrum däruppe men det ena skulle i så fall fungera som TV-rum. På nedervåningen finns ett sovrum där gäster skulle kunna sova gott.
Den stora nackdelen med det här huset är att det inte finns något badrum på ovanvåningen. Vi har ju blivit lite bortskämda med ensuite.

photo (6)

Sen lämnade vi Anglesea Street och begav oss mot Bondi Junction för nästa visning.

20140503_101323

Men innan vi visar det kan ni klicka HÄR så får ni se en film som las upp på Youtube när huset på Anglesea Street skulle säljas.

Det andra huset har ett perfekt läge bara ett stenkast från alla affärer och restauranger i Bondi Junction fast ändå i ett mysigt villaområde.
Det fanns två öppna spisar plus en gammeldags vedspis.

20140503_104613

Även det här huset hade gott om detaljer. Det här är taket i hallen.

20140503_104631

Vardagsrummet. Allting var jättefint men mattorna var slitna och även väggarna fulla av märken och avskavd färg. Även lite tveksam doft i ett av sovrummen.

20140503_104718

Vedspisen nära öppningen till uteplatsen.

20140503_104746

Fint litet kök.

20140503_104758

Uteplatsen bestod av ett ganska stor trädäck och sen var det en lite plätt nedanför och längs huset.

20140503_10493820140503_104954

Några mäklarbilder. Hyran för det här huset är precis lika mycket som vi betalar idag. Det är dock lite mindre än det andra huset och vi skulle inte få plats med alla våra möbler.

44-lawson-street-bondi-junction-bab8ed70-c6aa-4488-8de6-f9f12506341c-508x381-144-lawson-street-bondi-junction-f08141df-9432-45e5-8d56-d3f64eee75f6-508x381-1

Visst är det gulligt utifrån?

main (1)

På måndag ska Åsa ringa till agenten igen och berätta att vi har hittat två hus som vi verkligen kan tänka oss att bo i. Nu är det upp till ägarna och fastighetsföreningen om de kan göra ett undantag från husdjursregeln.

Det skulle vara mysigt att ha en uteplats för katterna för kattdamen sa att de inte kan vara på vår takterass då det är risk att de står på kanten och får syn på en fluga och viftar till och ramlar ner.
Detta innebär att vi inte kan ha korsdrag under sommaren. Det blir varmt.

Fortsättning följer och vi håller er uppdaterade.

Vi tänkte bjuda på lite filmer på katterna.
Den här filmen är från torsdagskvällen efter att Maverick hade fått dundersprutan och sprang runt och lekte med sin brorsa. Eller det var väl mest Morris som lekte med brorsan.

Vi har idag varit på Petbarn och köpt lite saker till dem. Bland annat den här korgen som framför allt Maverick ÄLSKAR. Han ligger och trampar med tassarna, spinner och gömmer huvudet i allt fluff.

Veterinären kommer på återbesök ikväll. Har hon sagt i alla fall. Det skulle kännas skönt att höra vad hon säger om deras tillstånd nu.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag tycker båda husen är jättefina och den med palmer i trädgården har ju jättefin utemiljö för både katter och människor ❤️
Jag är så orolig för Maverick men efter att ha googlat på katter och herpes känner jag mig lite lugnare. Ha en bra lördag och låt mig veta vad veterinären säger (om hon nu kommer)
Kramar från en som snart hostat upp lungorna

Mamma/sväris sa...

Näämen, tråkigt har ni det inte. Trodde nog det skulle lugna ner sig när jag åkt hem;-) men inte då!
Tänk att få sätta tänderna i dom husen, ja ni vet vad jag menar. Jag tror som ni, att ska ni kunna flytta från er jättefina lägenhet så får ni hitta något helt annat. Jag skulle nog ta den första. Tänk så fint man kunde göra med trädgården. Jag får ta tag i den nästa gång jag kommer;-)
Det andra huset, mysigt det också, med vedspisen och de andra spisarna. Går dom sedan att elda i (ta reda på det) är det ju fantastiskt på vintertid. Lycka till och hör av er.
Kramar

anna sa...

Så nu hade jag äntligen en minut över att läsa.

Det första huset ser ju fantastiskt ut.
Utedass har det varit på alla hus vi kollat på. Vad vi har fått lära oss så gillar inte aussisar att ha gäster på baksidan och släppa in dem så på så sätt så slipper man ta in gästerna.

Vad som än händer kommer det bli bra!

Nu hoppas jag att alla mår bättre idag

Puss

Anonym sa...

Hello Å&Å och M&M
Nu blir det mycket att hålla tummarna för :) Husen ligger ju kanon och de har olika kvaliteter. Bra mäklare Anna är :) Kan väl vara läge att flytta nu när ni inte kommer kunna ha korsdrag till nästa sommar.
Hör av er om vad veterinären sa är ni snälla
Puss och kram
Gun